|
|
Jackmotorsowe zestawy tuningowe do 223 (Ogar 200 Jawa 50) - ktoś zna?
|
| Autor |
Wiadomość |
grissley
Kombinator

Liczba postów: 154
Imię: Roman
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Jackmotorsowe zestawy tuningowe do 223 (Ogar 200 Jawa 50) - ktoś zna?
(22-11-2025 21:15:35)Bob_Harley napisał(a): żadna filozofia cylka zrzucić - odkręcasz 4 nakrętka na głowicy i zejdzie palcami, potem tylko uszczelkę pod cylinder daj nową, chyba że tej nie naruszysz, można leciutko posmarować silikonem żeby lepiej doszczelnić (tylko tak zeby sie firanki nie porobiły z silikonu i to jeszcze czerwonego xD)
a przy zakładaniu pierścionki sie ściska palcami przez te okna w tulei cylindra, też proste jak drut w kieszeni
Noo, to tylko fragment roboty. Żeby ściągnąć cylinder to muszę też odkręcić krociec i kolanko. Pojawiają się pytania pomocnicze - czy z gaźnika (albo z cylindra?) coś się nie zacznie lać, czy czegoś nie rozszczelnię i potem nie będzie lewego powietrza łapał, czy będzie mógł sobie tak wisieć na rurce czy jednak trzeba też bardziej porozłączać a potem połączyć, czy kolanko mam odkręcić też od tłumika czy niekoniecznie (jeśli od tłumika też to trzeba jakiś sznur ogarnąć a potem naumieć się toto uszczelniać), czy uszczelki czymś się smaruje czy też nie (i kupić smarowidło przed robotą a nie w trakcie), czy dokręcam na chama czy na oko (a może momentem), czy muszę na coś uważać (żeby nie wypadło, nie zgięło się, nie przesunęło) itpitd.
Ogólnie pierdoły, o których się nawet nie myśli robiąc to kolejny raz.
Ale mam praktykę z roweru - nie raz poszedłem coś zrobić w 5 minut a potem rower 2 dni był rozgrzebany, bo czegoś nie wiedziałem, a przy okazji coś-tam wyszło, albo okazało się że bez jakiegoś klucza się nie ruszy itp.
Mój Ogar 200
|
|
| 23-11-2025 01:39:39 |
|
|
| Wiadomości w tym wątku |
RE: Jackmotorsowe zestawy tuningowe do 223 (Ogar 200 Jawa 50) - ktoś zna? - grissley - 23-11-2025 01:39:39
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|