Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dezamet 019 - ciężko pracuje
|
Autor |
Wiadomość |
Deecuu
Mechatronik

Liczba postów: 255
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Chart
|
Dezamet 019 - ciężko pracuje
Witam wszystkich, na wstępie, czytałem inne podobne wątki ale nie uzyskałem szczegółowej informacji.
Od początku, silnik 019 złożony zdystansowany i wcześniej jeździł, z oporem ale jeździł. Teraz jednak ma ogromne problemy z odpalaniem, utrzymaniem pracy silnika itp.
Gaźnik gm13F czysty i drożny.
Sytuacja wygląda tak że silnik odpalał ale gasł i długo kopałem żeby znowu zapalił. Tak jak by brakowało mu paliwa a jednocześnie świeca była mokra.
Iskra była ale wydawało mi się że jest słaba, więc zmieniłem kondensator i koło magnesowe na nowe i cyk ogromną iskra i po wkręceniu świecy zapalił od strzała, trzymał wolne obroty.
Już się ucieszyłem a tu nagle zgasł i nie odpala. Wykręcam świece, sprawdzam a iskry nie ma. Odkręciłem fajkę. Z przewodu iskra szła i to na +-1cm. Wkręciłem inna fajkę i silnik odpalił. Sytuacja taka sama, pochodził chwilę, zgasł i brak iskry w fajce a na przewodzie WN była. Po trzeciej zmianie fajki zanikła już nawet iskra w przewodzie.
Czy jest możliwość żeby zbyt mocna iskra uszkodziła fajki?
Obstawiam że ten kondensator mógł być uszkodzony.
Jaki polecacie żeby kupić?
Zapłon jest cały zamiennik - taki dostałem od właściciela i na tym bazuje. Platynki podróbki ale też stara wersja jakąś. Ogólnie cały zapłon czysciłem, cewka WN nie ma przebicia i rezystancję zgadzały się.
Jest to dla mnie mega upierdliwe więc proszę o pomoc
|
|
Wczoraj 20:24:43 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Dezamet 019 - ciężko pracuje - Deecuu - Wczoraj 20:24:43
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|