Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Brak maksymalnej mocy, przerywanie po krótkiej przejażdżce
|
Autor |
Wiadomość |
Fearevil
Nowy

Liczba postów: 3
Imię: Krycha
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Brak maksymalnej mocy, przerywanie po krótkiej przejażdżce
Drodzy forumowicze,
Od dłuższego czasu po wymianie cylindra ze względu na to, iż poprzedni był wątpliwej jakości nie mogę dojść do tego co jest problemem w moim motorowerze. Historia jest długa, być może analiza całości mogłaby naprowadzić na rozwiązanie, ale nie wiem czy w tym momencie jest to konieczne. Punktem zwrotnym w prawidłowym działaniu silnika być może była wywrotka, która mi się przydarzyła, ale tego też nie wiem.
W silniku zamontowany jest cylinder 40 po portingu, zapłon CDI oraz gaźnik AMAL 19.
Wcześniej na cylindrze 40 bez portingu i początkowo JIKOVIE a potem gaźniku
16N1-11 Ogar jeździł wyśmienicie. Później zaczęły się cyrki.
Dzisiaj próbowałem coś wyregulować na gaźniku, ale nie ma po tych zabiegach żadnych efektów. Zawsze jest tak samo, mianowicie: odpala od kopa i po krótkiej rundce (500m-1KM) zaczyna brakować mu sił aż w końcu dziwnie przerywa i szarpie aż ledwo dojeżdżam do domu. Mam wrażenie, że to wszystko przez temperaturę. Fakt, faktem jak nawet silnik zaczyna świrować i go zgaszę to bez problemu odpalę i na jałowych ładnie pracuje.
Czasami mam wrażenie, że łapie lewe powietrze, ale mogę się mylić. Sprawdzałem uszczelniacze wału i wydaje się, że wszystko jest ok, na pewno na tym po stronie zapłonu, bo tam jest sucho.
Nie rozpoławiałem jeszcze silnika, a tak naprawdę to już chyba tylko to zostało...
Ktoś coś może podpowiedzieć?
Najbardziej chyba zależałoby mi znaleźć kogoś z okolicy kto zajmuje się takimi sprzętami, ale niestety Ci których mi polecono już przestali w tym grzebać.
Jeśli ktoś obeznany jest z okolic, albo chociaż z Wielkopolski to z chęcią skorzystam z usług, bo ja już nie mam siły.
|
|
Wczoraj 22:35:55 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Brak maksymalnej mocy, przerywanie po krótkiej przejażdżce - Fearevil - Wczoraj 22:35:55
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|