Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Moje Karaty
|
Autor |
Wiadomość |
msikorsk
Nowy

Liczba postów: 5
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
RE: Moje Karaty
Cześć, piękny wyszedł.
Chyba dostałem ten sam model jako bazę do pracy.
Mam w związku z tym kilka pytań...
Lakierowałeś go? Jakieś zaprawki? Jeśli tak to jak dobrałeś kolor? Masz jego współczesne oznaczenie?
Czy ta szachownica pod siodełkiem to galomania czy malowanie? Jest jakiś sposób żeby ją odzyskać/pozyskać po lakierowaniu?
SIodełko... Było takie biało czerwone? Masz może wiedzę skąd takie zdobyć? A może masz gdzieś w czeluściach pozostałości?
Opony. Takie były z fabryki czy to czyjaś fantazja? Bardzo mi się podobają ale chyba nie do zdobycia...
Przepraszam, że tak męczę ale źródeł wiarygodnych informacji nie jest za wiele...
Pozdrawiam,
Marcin
(04-10-2020 17:19:11)Janek271 napisał(a): W tym wątku zamierzam dodawać zdjęcia i opisy wszystkich moich Romet-owskich i ZZR-owskich Karatów.Trochę ich już mam i cały czas ich przybywa, więc będę po kolei publikował posty na ich temat.
1) Zaczynam więc od w sumie mojego pierwszego "poważnego" (wcześniejsze to były złomy które skończyły jako dawcy części) Karata, jest to ZZR Karat z 1969 roku w najpopularniejszym kolorze czyli czerwonym metaliku. Kupiłem go bardzo dawno bo jakieś pięć lat temu. Prezentował się wtedy nie najlepiej brakowało mu całej masy części, teraz pewnie bym nawet nie pomyślał żeby go kupić.
Po trzech latach kompletowania i w końcu doczekania się na swoją kolej, został odświeżony i na dzień dzisiejszy prezentuje się tak:
Wkrótce kolejne posty na temat kolejnych Karatów.
|
|
05-08-2025 16:38:04 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Moje Karaty - msikorsk - 05-08-2025 16:38:04
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|