Stajnia Bola
|
Autor |
Wiadomość |
NoSeLatamTrochu
Druciarz

Liczba postów: 1,019
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Stajnia Bola
No dobra wytrzymałem jakieś 8 miesięcy bez jazdy jawkami i rometami, tak mnie naszło i wygrzebałem ze stodoły kaczkę, chciałem ją byle jak sklecić aby odpalała i koła się kręciły, no ale po zrzuceniu głowicy cylinder cały zgnity, no to nic szybko rozbiorę silnik, zrobię co trzeba, składam i ganiam, no ale jak już tak rozebrałem wymyłem, no to żeby drugi raz tego nie robić stwierdziłem że silnik to zrobię porządnie, no i w ten oto sposób jawka stoi już tydzień rozebrana w oczekiwaniu na części, znaczy silnik złożony ale czekam na cylinder ze szlifu. No i zamiast groszy to już prawie tysiąc polskich złotych wciągnęła. No ale nic, w międzyczasie wyklepałem, poprostowałem i troche pospawałem blachy.
Jeszcze Jeden temat, ktoś wie dlaczego przy zębatce zdawczej łańcuch tak wydarł karter? jak to rozbierałem to cały simmering był wycięty no i karter objechany jak na zdjęciu, czy to przez zębatkę 11z? Tulejka na miejscu była.
https://imgur.com/a/SO1MSIr
Kanał: @rooster_works
Instagram: @bartosz.217
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2025 11:01:59 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
05-08-2025 11:01:49 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|