maleństwa 2x2cm albo i mniej. Myślałem, żeby to dać po bokach lampy - byłoby ledwo widoczne. Tylko jak to zamocować. Można zrobić dziurki w bocznych uchwytach, tuż za otworami na lampę - ale ten pomysł mi się średnio podoba. Idealnie byłoby, jakby zamiast śrub mocujących lampę do uchwytów dać te kierunki. Wtedy kabelki do środka lampy i wszystko jest elegancko. Ale nie mam pomysłu jak to zrobić. Chyba, żeby wywalić gniazda gwintów z boku lampy i potem dać kierunki na przelot i dokręcić je nakrętkami od środka, wyjmując odbłyśnik i cały przód najpierw. wtedy kierunki zastępowałyby śruby mocujące. Jeśli to się tak da (?). Trzeba by jakoś szczelność zapewnić i solidność połączenia.
Z tyłu chyba też te pchełki można byłoby dać - po bokach błotnika, tuż pod kanapą - w otwór mocowania bagażnika. Ewentualnie po bokach tablicy rejestracyjnej, ale to już będzie bardziej widać...
No i jeszcze przełączanie.
Można z tego samego źródła kupić uniwersalny przełącznik:
Ale mam obawy co do jakości. Ten chrom pewnie zacznie się łuszczyć po miesiącu - bezpieczniej czarny. Czarny jednak nie wygląda...
No aaale chyba jedyna opcja to czarny przełącznik uniwersalny?
I drugi temat - ładowarka usb. Jak gdzieś jadę rowerem to zawsze mam telefon z nawigacją na kierownicy. Do motoroweru też można dać jakiś uchwyt, ale zostaje temat zasilania. W rowerze mam torebkę na ramie a w niej powerbank. Na motorowerze trochę nie ma gdzie tego powerbanka zmieścić, a z drugiej strony, jak jest zapłon elektroniczny, to chyba starczy prądu, żeby zrobić jakieś gniazdo usb?
Myślałem o tym, żeby zbunkrować je jakoś w lampie (byłoby niewidoczne), ale nie wiem, czy tam w środku jest wystarczająco miejsca. Jeśli nie, to zostaje kolejna narośl na kierownicy, np taka:
ale fatalnie to wygląda. Ktoś ma jakieś doświadczenia z jednym albo drugim? Wszelkie rady i przemyślenia mile widziane
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2025 03:42:04 przez grissley.)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.