Romet Ogar 200 - usprawnienia wszelakie (wątek zbiorczy)
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,624
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Ogar 200 - usprawnienia wszelakie (wątek zbiorczy)
Ja byłem zdziwiony gdy się dowiedziałem że istnieją Ogary na konusach, bo mój 1984 miał obydwie piasty pod łożyska maszynowe no ale ktoś przez 40 lat mógł wymienić koło.
Najprościej mówiąc jeśli w egzemplarzu który kupisz będą konusy to u sprzedawcy na Allegro Moto-Sell kupisz kompletny zestaw do przeróbki. Czyli łożyska, oś, nakrętki, podkładki oraz 3 (to ważne bo są zestawy z 2) tuleje dystansowe. Trzeba też pamiętać że w przypadku przedniej piasty, jeśli tam były konusy to nie istnieje łożysko które będzie pasować, ale i na to jest sposób, są u tego sprzedawcy zestawy z pierścieniami które wchodzą między piastę a łożysko.
O coś takiego https://allegro.pl/oferta/os-przednia-lo...6994472652 jak masz dużo pieniędzy możesz kupić jakieś droższe łożyska. Co warto wiedzieć ta długą tuleja może być za krótka ale to nie problem , nawet mimo lekkiego dokręcenia tych krótkich nakrętek, po włożeniu koła one się nie odkręca.
W przypadku tylnego koła tych pierścieni między łożysko a piastę nie trzeba.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj 15:24:26 przez romek.)
|
|
Dzisiaj 15:19:37 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 200 - usprawnienia wszelakie (wątek zbiorczy) - romek - Dzisiaj 15:19:37
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|