Romet Ogar 200 - usprawnienia wszelakie (wątek zbiorczy)
|
Autor |
Wiadomość |
grissley
Nowy

Liczba postów: 12
Imię: Roman
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 200 - usprawnienia wszelakie (wątek zbiorczy)
(Wczoraj 18:17:23)romek napisał(a): 1. Po pobieżnym sprawdzeniu masz do wyboru chyba najpewniejszy ale najdroższy Rakso Motors (650 zł ), Deluxe o którym opinie są mieszane (385 zł) i samoróbkę od Piotra Ostrowskiego (165 zł ) która ludzie chwała ale tam chyba nie ma opcji żeby ładowac aku. Na pewno unikaj jakichś No-Name a zwłaszcza od takiego gościa z Gorzowa Wielkopolskiego.
A Gemo (pomińmy na razie cenę):
https://www.4jawa.com/produkt/3254/zaplo...23-550-555
?
(Wczoraj 18:17:23)romek napisał(a): 2. Z tego co wiem to lepiej się sprawdzają Amale, ale tylko słyszałem więc nie pomogę
Amal to ten od Simsona?
(Wczoraj 18:17:23)romek napisał(a): stop upchniesz ale trzeba rzeźbić. Pamiętaj że powinien się on zapalać również po wciśnięciu przedniego hamulca więc warto zrobić z manetkami jak wyżej napisałem.
(Wczoraj 18:17:23)romek napisał(a): Kierunkowskazy od razu bym po prostu sobie darował, tak jak i światło STOP. Jakbyś tego nie zrobił, zaburzy to już wygląd oryginału, no chyba że ci to nie przeszkadza, to wolna droga 
Co do stopu i kieunków to na tył mogłoby podejść coś takiego, o ile byłoby w rozmiarze idealnie dopasowanym do tablicy motorowerowej:
Jeśli te kierunki i stop byłyby cieniutkie i pod dymionym kloszem, to nieużywane powinny być niewidoczne. Nawet samemu można by to zrobić, ale nie chce mi się i nie wiem, jak to z legalnością wtedy.
Ewentualnie jakieś takie maleństwa, których w zasadzie nie widać:
A na przód to nie wiem. Może naklejki na golenie? Będzie widać... Albo jakieś takie maleństwa też:
Albo takie coś, chyba też w zasadzie niezauważalne:
Ale z przodu nie ma jak kabelkowa ukryć, więc nie wiem. No i sterowanie trzeba by wymyślić. Chyba za dużo rzeźby.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj 02:55:23 przez grissley.)
|
|
Dzisiaj 02:49:00 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 200 - usprawnienia wszelakie (wątek zbiorczy) - grissley - Dzisiaj 02:49:00
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: Jakiś_typ , romek , 1 gości
|
|