Romet Ogar 200 - usprawnienia wszelakie (wątek zbiorczy)
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,615
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Ogar 200 - usprawnienia wszelakie (wątek zbiorczy)
1. Po pobieżnym sprawdzeniu masz do wyboru chyba najpewniejszy ale najdroższy Rakso Motors (650 zł ), Deluxe o którym opinie są mieszane (385 zł) i samoróbkę od Piotra Ostrowskiego (165 zł ) która ludzie chwała ale tam chyba nie ma opcji żeby ładowac aku. Na pewno unikaj jakichś No-Name a zwłaszcza od takiego gościa z Gorzowa Wielkopolskiego.
2. Z tego co wiem to lepiej się sprawdzają Amale, ale tylko słyszałem więc nie pomogę
3. Paradoksalnie starszy typ z metalowym wkładem był mniej trwały, nowszy z plastikową rączką jest lepszy, aczkolwiek jeśli planujesz kierunki, stop itp to może warto zastosować cały zestaw manetek z jakiegoś współczesnego pojazdu ?
4. Przy CDI nie ma to sensu, a przy oryginalnym zapłonie nie ma możliwości  stop upchniesz ale trzeba rzeźbić. Pamiętaj że powinien się on zapalać również po wciśnięciu przedniego hamulca więc warto zrobić z manetkami jak wyżej napisałem.
5. Jeśli chodzi o tył to podobno dobre są współczesne zamienniki niby na wzór oryginału, nie wiem czy one czasem też gazowe nie są.
6. Zależy czy chcesz mocniejszy czy szybszy taka zębatkę zdawcza dajesz przy remoncie, ot tyle.
7. Nie widzę potrzeby
8. Jak wyżej, tylko żeby to było sprawne.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 18:19:52 przez romek.)
|
|
Wczoraj 18:17:23 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 200 - usprawnienia wszelakie (wątek zbiorczy) - romek - Wczoraj 18:17:23
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|