Romet Ogar 200 - usprawnienia wszelakie (wątek zbiorczy)
|
Autor |
Wiadomość |
grissley
Nowy

Liczba postów: 12
Imię: Roman
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Romet Ogar 200 - usprawnienia wszelakie (wątek zbiorczy)
Chciałbym pozbierać w jednym wątku wszystkie sensowne opcje usprawnienia Ogara 200. Nie chodzi mi o jakiś specjalny tunung (w szczególności wieś-tuning), a głównie o usprawnianie fabryki, korzystanie z rozwoju technologii itp. Fajnie byłoby dodać ceny.
Tak na start:
1. Wymiana zapłonu na elektroniczny (jakiej firmy? jaki koszt?)
2. Wymiana gaźnika na Dellorto (który konkretnie model, jakie dysze? Czy może inny? Który uchodzi za najlepszy?)
3. Widzę, że sporo ogarów ma wymienioną manetkę gazu - nie wiem, czy to z musu, czy oryginał jest trefny?
4. Światła:
- wstawienie LED ma sens? Są odpowiednie żarówki? Odciążyłoby to instalację trochę...
- da się zrobić stop nie zmieniając wyglądu (czyli zintegrować w oryginalnej lampie)?
- Przydałyby się kierunkowskazy. Ale wszystkie dokładane kierunki jakie widziałem rujnują wygląd Ogara. Ktoś kojarzy jakiś projekt, w którym to dobrze wyglądało?
- Odbłyśnik przedniej lampy to się jakoś regeneruje?
5. Zawieszenie. Na krótkich odcinkach bez znaczenia, aaale na dłuższych pewnie coś lepszego byłoby nie do pogardzenia. Jest coś, co wygląda podobnie jak oryginał, a jest lepsze? Bo jak niektórzy wstawiają takie nowoczesne gazowe na tył to pasuje to jak pięść do oka...
6. Zębatki. Widzę, że ludzie kombinują z ilością zębów. Ma sens zmiana fabryki na coś?
7. Tłumik. Trzymać ori, czy kombinować z czymś innym (np od Simsona)?
8. Chamulce. Coś do usprawnienia?
Coś jeszcze? Coś w skrzyni, silniku? Jakieś nieoczywiste zmiany które poprawiają fabrykę?
Jakby ktoś mi przyznał opcję modyfikowania wątku bez limitu czasowego to aktualizowałbym pierwszy wpis informacjami jakie się w dyskusji (mam nadzieję) pojawią.
|
|
Wczoraj 15:54:00 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet Ogar 200 - usprawnienia wszelakie (wątek zbiorczy) - grissley - Wczoraj 15:54:00
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|