ROMET 50-T-1 1981 r. z silnikiem Dezamet 019
|
Autor |
Wiadomość |
Maka_91
Majsterkowicz Amator

Liczba postów: 450
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: ROMET 50-T-1 1981 r. z silnikiem Dezamet 019
Witam.
Drobna modyfikacja ale zawsze to coś. Założyłem wydech od simsona marki dpr. Zamiennik o średniej jakości, wszystko dać, że nie jest to pierwsza klasa ale przed zakupem wiedziałem o tym bo była taka informacja. Niestety ale nie udalo mi się wygiąć kolanka od simsona i musiało zostać oryginalne. Różnice w średnicy kolanka ominąłem ucinają kawałek tego od simsona i nabiłem na oryginalne w miejscu połączenia z rurą wydechową.
Efekt jak najbardziej pozytywny. Trochę zmieniło się brzmienie, jest też zdecydowanie ciszej a to też za sprawą dobrego i szczelnego połączenia na styku kolanko - rura.
Kolanko skróciłem bo rura wyszła sporo bliżej silnika, co też chciałem osiągnąć. Stożek jest bliżej silnika a to jest wskazane. Wydaje mi się , że moto lepoej na tym po prostu chodzi. Lepiej się wkręca. Czuć to. Nie jakoś bardzo ale czuć.
Ja jestem zadowolony z tej modyfikacji. A stary wydech i tak był pordzewiały i ogólnie w złej kondycji.
|
|
09-02-2025 19:57:16 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: ROMET 50-T-1 1981 r. z silnikiem Dezamet 019 - Maka_91 - 09-02-2025 19:57:16
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|