Romet 50-T1, a dokumenty Pony
|
Autor |
Wiadomość |
neffwt
Nowy

Liczba postów: 2
Imię: Jarek
Pojazd: Romet Komar
|
Romet 50-T1, a dokumenty Pony
Cześć.
Mam taki problem. Niedawno nabyłem 50-T1 w średnim stanie (jak to bywa - odgrzebany gdzieś w garażu). Sprawdziłem numery, blaszkę, oc na dokumencie oraz ramie - wszystko niby się zgadza, ale..
pominąłem ważny szczegół, a mianowicie model... Wróciłem zadowolony do domu, a tutaj Pony 50-M-3 + waga dop. masa całkowita 90kg..
U sprzedającego podczas sprzedaży oczywiście usłyszałem historię że był w rodzinie od bardzo dawna (ktoś był listonoszem i tym dowoził listy), ale po zakupie od razu do niego zadzwoniłem co jest grane z tym. No nic - możliwe że zwykła pomyłka.
Myślicie że jak pojadę na przegląd aby zrobić (muszę, bo dowód stary i jest bezterminowy) to mi to jakoś wyprostują czy tutaj coś poszło nie tak i może być podłożony dokument?
Co do ramy i dokumentu to rama zaczyna się na 81, a w dowodzie jest rok produkcji 81, ale z tego co kojarzę 3-M wyszła w 83/84.. Wygląda mi to na pomyłkę, lecz wiecie jak to kiedyś bywało...
Co właściwie należy zrobić aby nie wpaść w problemy z WK i innymi organami? Zwrócić ten temat lepiej do sprzedawcy na rękojmię czy zdarzały się takie pomyłki i idzie to jakoś wyprostować?
|
|
29-09-2023 17:43:18 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet 50-T1, a dokumenty Pony - neffwt - 29-09-2023 17:43:18
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|