Romet Romka - 50-T-1 '82r.
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,501
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Romka - 50-T-1 '82r.
Śmiga, dzisiaj około 57 km zrobione.
Niestety z awarią, ale szczęście w nieszczęściu że już pod koniec trasy. Zaczął przerywać, na początku trochę, potem już bardziej. Pomyślałem że mu za ciepło trochę więc pauza, ale nic nie zmieniło. Podmianka świecy, też nic. Problemem jest też to że mimo że wypuszczam się stosunkowo daleko od domu to nie wożę narzędzi, klucz do świec, nieduży śrubokręt, klucz wielootworowy, druga świeca i tyle. Nie ukrywam że pojemność tych śmiesznych schowków mnie ogranicza. Ten arsenał narzędzi pozwolił mi tylko zmniejszyć przerwę na świecy tak aby żabką dojechać kilka kilometrów do domu. Wystarczyło zdjąć dekiel i magneto żeby stwierdzić że przyczyną awarii był odkręcony kondensator, śrubka leżała w karterze  Skręcone i jeździ. Trochę się usyfił bo i po bezdrożach jeździłem (bolesne dla jego) i jeszcze taka strata że uderzyłem furtką o ramkę tablicy i pękła. Ogolnie i tak niedługo zmieniam adres i będę musiał wymienić dowód więc myślę czy nie dołożyć parę złotych i nie wziąć normalnej małej tabliczki.
|
|
21-05-2023 20:20:35 |
|
1 osoba postawiła piwo romek za ten post:1 osoba postawiła piwo romek za ten post.
mateeusz (05-22-2023)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Romka - 50-T-1 '82r. - romek - 21-05-2023 20:20:35
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|