Instalacja dyfuzora do KOMARA
|
Autor |
Wiadomość |
Norweski Zomowiec
Mechanik

Liczba postów: 1,849
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
RE: Instalacja dyfuzora do KOMARA
Zainstalowałem właśnie takowy obrotomierz, aby ocenić punkt zadziałania wydechu. 
Wbicie z 1 na 2 silnik, sam dół - ciągnie od ~3800/3900 obrotów
Prawie maksymalna prędkość osiąga ~5800/6000
średnie obroty silnika pod typową jazdę to 4600 obrotów
Tak więc liczyłem wydech wcześniej na około 4800 obrotów, co poskutkowało słabym dołem silnika i średnimi na 2 biegu.
Co więcej, policzyłem kąt otwarcia okna wydechowego i to jest u mnie 140 stopni, gdzie wcześniej wpisywałem 136  Poskutkowało tym, że tamtem wydech zamiast ~4800 obrotów zadziała na ~5000 obrotów - i dlatego jest taki słaby dół silnika
Tak więc wydech który teraz wykonuje ze stożków powinien zadziałać już od ~4550
Co więcej - postanowiłem trochę wzorować się na Internetach i zrobić jeszcze jeden, pod kąt 140 stopni, rezo od ~4550 ALE rozłożone na większy zakres obrotów

Wyciąłem ze ścian lodówki blachę i z niej pospawałem dwa kawałki w jeden. Migomatem jeszcze da się złapać taką blachę, ale jak ktoś by to wykonywał polecam zaopatrzyć się w tiga. Po spawaniu trochę go pompowałem wodą, aby sprawdzić szczelność oraz go rozszerzyć i posiada dziurki po spawaniu ale już nie zdołałem pozaklejać bo zbliżała się godzina 21 i mało co było widać. Na dniach będzie to lepione i pod ciśnieniem rozszerzane
|
|
23-04-2023 16:20:38 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|