Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
(2370), (2362) - metalowe pokrywy schowka - wszyscy słyszeli, nikt nie widział...
|
Autor |
Wiadomość |
Debesta
Człowiek Sztos

Liczba postów: 1,517
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
RE: (2370), (2362) - metalowe pokrywy schowka - wszyscy słyszeli, nikt nie widział...
Ja nie wierzę w metalowe osłony z jednego powodu, tego samego dlaczego w wfm osa m52 jest już laminowany kokon i obudowa lampy (ponoć ostatnia m50 również miała laminat na lampie). Blacha była potrzebna do ważniejszych/innych rzeczy, a często był jej deficyt i wszystkim zakładom jej nie wystarczało.
Pozostaje natomiast cień wątpliwości co do istnienia prototypu. Jeśli takowy był z metalowymi pokrywami, to w zasadzie był to tylko i wyłącznie jednostkowy wytwór, aby dopasować odpowiedni kształt tychże pokryw, które później miały być bakelitowe. Jak wiadomo parę młotków zmieni każdy maloefektywny i maloefektowny kształt.
Tak na chłopski rozum opisałem moje wątpliwości, ponieważ nie znajdę się w gronie ekspertów od wczesnych tsow, gdyż takiego nigdy nawet na oczy nie widziałem
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
31-03-2023 02:41:02 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: (2370), (2362) - metalowe pokrywy schowka - wszyscy słyszeli, nikt nie widział... - Debesta - 31-03-2023 02:41:02
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|