Uwaga, kara za tablice!
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,512
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Uwaga, kara za tablice!
1. Najprościej i najkrócej mówiąc to w kwestii własności nie ma znaczenia czy jest to pojazd zarejestrowany normalnie czy jako zabytek  historię o tym że konserwator staje się właścicielem, to teorie spiskowe. W dowodzie jest tylko Twoje nazwisko i nikt ci go nie zabierze.
2. Generalnie pojazdy zgłaszamy do ewidencji zabytków a nie rejestru zabytków i to jest roznica, z tego co wiem to można normalnie robić generalnie wszystko, oprócz jakichś skrajnych tuningow typu swapy. Zmiana felg, jeśli mówisz tutaj o zmianie na takie same jak są to w ogóle nie ma o czym mówic, nie jest to problemem, zmiana w samochodzie na jakies inne , alusy czy coś też nie jest problemem . Jeśli się bardzo boisz to przed grubszym remontem możesz napisać zawiadomienie do konserwatora ale generalnie to i tak nikogo to nie interesuje, a żeby były jakieś konsekwencje to musialby być donos. Ja pytałem dwóch rzeczoznawców o malowanie i drugiego o remont silnika to mówili że jak w ten sam kolor to nie trzeba zgłaszać, podobnie jak remontu silnika. Ale uwaga - jeśli rzeczoznawca wpisze ci w papiery nr silnika to jesli wymienisz silnik lub kartery trzeba to zgłosic i to najlepiej wcześniej. Więc najlepiej zwróć mu na to uwagę żeby to pominąć .
3. Przy wartości naszych bzykow to wysyłasz tylko kopie umowy konserwatorowi.
|
|
07-03-2023 11:37:50 |
|
2 użytkowników postawiło piwo romek za ten post:2 użytkowników postawiło piwo romek za ten post.
tomangelo (03-07-2023), wazniak96 (03-07-2023)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Uwaga, kara za tablice! - romek - 07-03-2023 11:37:50
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|