Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[019] + K60B pytanie o filtr powietrza
|
Autor |
Wiadomość |
Maka_91
Majsterkowicz Amator

Liczba postów: 450
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: [019] + K60B pytanie o filtr powietrza
Nie do końca się zgodzę. Na tyle co ja mam zamiar jeździć, to bez problemy ta skrzynia wytrzyma. Dlaczego niby ma nie wytrzymać. Powymieniam tulejki, tryby i walki tak żeby nie było żadnych nadmiernych luzów, zmieniacz biegów mam w idealnym stanie więc będzie chodzić. Nie słychać tego pier..olenia o 019, że się sypia skrzynie itp. To jest mit. Po prostu w tym silniku trzeba zwrócić więcej uwagi na luzy, dystansowanie itp. Jest więcej zabawy w porównaniu do 023 i ot cała różnica. Wiadomo jak było w prl. Nie było części zamiennych, wszyscy wszystko sztukowali a akurat w 019 to nie przejdzie i stąd takie opinie krążą do dnia dzisiejszego. Fakt, silnik ma pewne niedoskonałości ale nie na tyle poważne aby powiedzieć, że skrzynie się sypią i że to jest dziadostwo.
Co do cdi i pieniędzy. Racjonalnie podchodząc do tematu masz rację, ale tu nie chodzi o pieniądze a o sentyment do maszyny i marzenia, które chce spełnić. Jeździłem tym w młodości mając kilkanaście lat. Na tym uczyłem się jeździć. Chcę przywrócić mu życie i pokazać go dzieciakom. Nie ch zobaczą czym się kiedyś jeździło.
Moim zdaniem to jest warte każdych pieniędzy. A zarejestrować można na żółte jak by się uparł ale ja nawet nie mam gdzie go trzymać tu gdzie mieszkam. Stoi u rodziców i tak zostanie. Chcę żeby go zrobić i ma stać w gotowości do jazdy kilka kilkanaście razy w roku. Schowam go w ciepłe i suche miejsce. Tak to u mnie wygląda.
Gdybym miał motorynke to bym przełożył sobie silnik i trzymał ją w bloku w mieszkaniu. A t-1 za duży nie zmieści mi się do windy ?. No ale niestety teraz motorynki są w takich cenach że mnie nie stać.
|
|
01-10-2022 13:45:33 |
|
1 osoba postawiła piwo Maka_91 za ten post:1 osoba postawiła piwo Maka_91 za ten post.
Debesta (10-01-2022)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: [019] + K60B pytanie o filtr powietrza - Maka_91 - 01-10-2022 13:45:33
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|