skiczek
Nowy

Liczba postów: 29
Imię: Szczepan
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Witam
Jakaś dziwna sprawa z tymi owadami i CEPiK. W zeszłym roku sprawdzałem 4 WSK wyrejestrowane czasowo w latach 86-90 i wszystkie były w systemie. Mój Komar, którego zarejestrowałem w 99 roku i opłacam składki po dziś dzień - brak jakiegokolwiek wpisu do CEPiK. Coś mi się wydaję, że jak wchodził ten cały system to nikt się nie przejmował motorowerami i zostały one pominięte.
Rozmawiałem niedawno z właścicielem owada na zielonych blachach. Spisał umowę z poprzednim właścicielem, zrobił przegląd, opłacił OC i zgłosił nabycie (brak w CEPiK). Wszystkie te dokumenty wozi ze sobą i mówi, że nie miał problemu podczas kontroli. Wiem jest to dość kłopotliwe, ale jest do przeżycia (coś za coś).
Ja mam trochę inną sytuację bo jestem właścicielem wpisanym w dowód i nic tu się nie zmienia. Chciałem, żeby w urzędzie wprowadzili do systemu to dostałem taką samą odpowiedź (nielegalne tablice...). Pojechałem na przegląd i tu popełniłem błąd bo zamiast zrobić go normalnie zacząłem prostować pomyloną cyfrę w numerze ramy. Wysłałem dokumenty do urzędu przez profil zaufany i po długiej batalii z numerem ramy wprowadzili do CEPiK, gdzie miałem jechać ponownie na przegląd, żeby potwierdzili dane. Niestety nie miałem na to czasu i po ok dwóch tygodniach usunęli z systemu. Zrobiłem więc jak kolega wyżej. Przegląd, OC i dokumenty ze sobą. Pytałem dwóch policjantów i mówili, że sprawa czysta. Jeden z nich stwierdził, że ten cały CEPiK to wielki burdel i nie wszystkie pojazdy w nim widnieją
|
|
25-05-2022 08:51:21 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Witam - skiczek - 25-05-2022 08:51:21
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|