Witam wszystkich
|
Autor |
Wiadomość |
PawelP
Nowy

Liczba postów: 4
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Witam wszystkich
Witam wszystkich,
Chyba jako jeden z nielicznych nie pojawiam się tutaj z problemem czy prośbą o pomoc w remoncie. Raczej w celu zainteresowania tematyką forum. Mechanika jest wyłącznie moim hobby, a jednym z marzeń jest mała kolekcja polskiej historii motoryzacji, którą już realizuję, choć mój fach wyuczony i wykonywany jest całkiem inny.
Aktualnie jestem szczęśliwym posiadaczem 2 egzemplarzy Rometa:
1. Romet Ogar 200 rocznik 1986 po renowacji:
Egzemplarz w pełni odbudowany w marcu 2021r. Blacharsko został wypiaskowany i wylakierowany ponownie, silnik przeszedł remont generalny, wymieniono wszystkie linki, instalacje i wszystkie uszkodzone elementy których nie dało się zregenerować. Aktualnie po remoncie silnik został zalany olejem, jednak nie został zalany benzyną i nie odpalony, ponieważ nie planuję na nim w tej chwili jeździć, a zachować w jak najlepszym stanie. Stan prawny: zarejestrowany i opłacony
Do pełnego zakończenia projektu brakuje mi przełącznika świateł i nóżek (tymczasowo nóżka boczna).

2. Romet Pony 50 M-1 - jest to świeża zdobycz, a renowacja planowana jest na zimę 2021/22. Pochodzi z rąk pierwszego właściciela, ma oryginalny lakier i jest w pełni sprawna, w 95% kompletna. Planowana jest pełna odnowa tak jak w przypadku Ogara wraz z uregulowaniem stanu prawnego i próbą rejestracji na żółtych tablicach.
|
|
10-06-2021 00:13:26 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Witam wszystkich - PawelP - 10-06-2021 00:13:26
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|