Przedstawiam mój pojazd ,
Komar 3 z 1971 2350
kolor bordowy, z czarnym bagażnikiem i widełkami.
Komar stoi nieużywany właściwie od 1971 roku. Lakier oryginalny, trochę podrapany tu i tam, silnik nie odpala.
Przebieg na ten moment to jakieś 350 kilometrów
Z niezbyt dobrych wiadomości jest jeszcze taka, że niestety komar ma krzywy widelec.
Poprzedni właściciel, mój dziadek

, kupił pojazd, na jednej z pierwszych jazd przewrócił się, zgiął widelec, uszkodził lampę, i tak zakończył jazdy na komarze.
Od tamtego czasu, komar stoi nieużywany.
Jakieś 10 lat temu były próby przywrócenia go do żywych, silnik został odpalony, ale.. ponieważ bak jest zardzewiały w środku, komar nie pracował jak należy i tak został odstawiony na bok.
Wczoraj wyciągnąłem komara z garażu i spróbuję go NAPRAWIĆ

.
Liczę na pomoc ze strony forumowiczów.
Zdjęcia komara z wczoraj po jego umyciu,
Jeżeli widzicie jakieś braki w tym sprzęcie lub niezgodności jakie kolwiek z tym co w teorii być powinno proszę o info.
Wg tabliczki jest to 1971 rok , komar 2350
Na ten moment szukam części przedniego zaieszenia, to jest widelca, oraz obudowy lampy z lampą.
U mnie z tego co zauważyłem obudowa jest wykonana z jakiegoś jasnego plastiku pomalowanego na czarno i takiej obudowy poszukuję, chyba że ma ma być inna?
Poniżej kilka dodatkowych zdjęć tego co jest.
Jeżeli ktoś posiada jakieś części oraz wszelakie info co i jak być powinno w tym roczniku, proszę o kontakt.
Plan na tego komara, zaklada jedynie gruntowne mycie i pozostawienie oryginalnego lakieru , oraz gruntowny remont mechaniki.
Oczywiście trzeba wymienić ten nieszczęsny widelec.
Takie pytanie jeszcze co to jest, i do czego służy ?