Gdańska 205-tka :)
|
Autor |
Wiadomość |
buras_tft
Nowy

Liczba postów: 19
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Gdańska 205-tka :)
(11-06-2020 15:12:57)Odrestaurator napisał(a): Najpierw wszystko do regulacji, potem ewentualnie rozbiórka. Może pojawiły się gdzieś nieszczelności i temu nie pali. Wlej paliwo pod świecę i zobacz jak będzie. Świeca pod zgaśnięciu mokra, sucha? Możesz kontrolnie zdjąć ten cylek. Tylko potem wszystko na nowych uszczelkach, w tamtym miejscu nie stosuj silikonu.
A i przez wydech nie mógł brać lewego powietrza 
Broń Cię "Borze" silikon gdziekolwiek gdzie idzie paliwo!  Stosuje tylko na dekle co by olej nie wyciekał, nawet na prawym deklu dałem tylko między uszczelkę a karter a między uszczelkę a dekiel sobie już odpuściłem  Na uszczelki od cylindra i od głowicy dam trochę smaru litowego ale cieniutko bo lepiej się spasują i to naprawdę cienko (tylko natłuszczenie jakby). Na pewno zacznę od poprawnego ustawienia zapłonu bo w nim jeszcze go nie robiłem (wiem jak, szczelina na platynach 0,4 i sprawdzenie potem kąta w "gmp -3mm"), potem zdejmę gaźnik, przedmucham, poczyszczę i sprawdzę czy z pływakiem i tłoczkiem wszystko ok. Potem nowa linka i jak nie zapyrczy to będę wtedy ściągał cylek
A, i zerknę czy aby na pewno iskra na świecy jest ok bo wcześniej był palony na starej fajce i świecy a nie zdążyłem zerknąć tylko założyłem (szczelinę na nowej ustawiałem na 0,5)  Poprzednia świeca czort jeden wie ile już czasu ma, czarna cała była od nagaru (poprzedni właściciele chyba mixol lali), więc postanowiłem założyć świeży egzemplarz :/
@Odrestaurator: Warto dawać na tłok nowe pierścionki tak profilaktycznie (szpilki w sumie też przy okazji,stare by zostały "na zaś", poprawi to cokolwiek? Chciałbym uniknąć wymiany tłoka i cylindra bo to już jakieś fundusze pożera a pierścionki grosze kosztują jednak  Na samych nowych pierścionkach też dotarcie robić czy olać i powinno być ok?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2020 19:50:40 przez buras_tft.)
|
|
11-06-2020 19:39:40 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Gdańska 205-tka :) - buras_tft - 11-06-2020 19:39:40
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|