| 

Ocena wątku:

- 0 głosów - 0 średnio

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

| 

Silnik po szkiełku

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

pyrkamse 

Nowy 

Liczba postów: 24 
Imię: Krzysiek 
Pojazd: Inny 

| 

RE: Silnik po szkiełku 

(01-06-2020 23:22:28)Deecuu napisał(a):   (01-06-2020 22:36:39)ananas napisał(a):  Ja bym przeleciał cały silnik drobną wełną stalową, leciutko wygładzi to powierzchnię i spowoduje, że brud nie będzie się tak wżerał. Dodatkowo nada to fajny, leciutko błyszczący wygląd. 

Słyszałem ze wełna stalowa nadaje się do polerowania i czyszczenia chromu, jest tam jakaś gradiacja? 
Hm może to być dobre. Po szkielku lekko chropowaty jest. Jeśli chodzi o wełnę to jest tam gradacja od 4 chyba to znaczy najgrubsza do 0000 czyli polerka najdrobniejsza. Chromy można z nalotu fajnie wyskrobać na lustro. Lagi i kierownicę tak zrobiłem o Ogarze 200 moim. 

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

(01-06-2020 23:52:53)kamil9480 napisał(a):  Jaka cena takiego szkiełkowania? Bo też się nad t zastanawiam. Mógłbyś podrzucić zdjęcie jak wygląda po tym silnik? 
Spoko jakoś w dzień podrzucę parę zdjęć. Za kartery, pokrywy, cylinder i głowicę i parę innych rzeczy dałem 150 zł, dwa dni roboty gościowi zajęło. Polecam, silnik jak z formy odlewniczej wygląda. Potem pokaże co i jak. 

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2020 06:46:29 przez pyrkamse.)

|  

| 

| 02-06-2020 06:45:21 | 

| 

| 

| Wiadomości w tym wątku | 

RE: Silnik po szkiełku -  pyrkamse - 02-06-2020 06:45:21 
 | 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|