Jawa 50 typ 20 (1974) remont
|
Autor |
Wiadomość |
BellaUrsa
Nowy

Liczba postów: 34
Imię: Krzysiek
Pojazd: Inny
|
Jawa 50 typ 20 (1974) remont
Cześć,
Nadal żyję i po przerwie zimowej nadal dłubię. Zmiany w życiu prywatnym wymusiły zmiany w projekcie remontu Jawki i maluję ją sam.
Poprzednio nie było odzewu, więc się nie produkuję. Na bieżąco nie robię też zdjęć, bo dopiero co zacząłem składać wzystko do kupy, więc połączone są na razie rama z silnikiem, amortyzatory tylne, stopka centralna z mocowaniem podstopnic. Reszta się na bierząco czyści, odtłuszcza, podkładuje, przeciera, maluje, schnie, dociera, poleruje i woskuje. Na raty, bo najbardziej ze wszystkiego brakuje mi miejsca.
Silnik po zimie nadal potrafi odpalić od "półrysa" i nadal poci się przez papierową uszczelkę między karterami, ale teraz z tym nic nie zrobię, mam zamiar poskładać Jawkę w sierpniu na tyle, żeby móc zrobić testowy objazd - może nawet bez osłon, byle tylko przyśpieszała i hamowała jak należy. Jeśli nic nie wybuchnie, to działać będę dalej, również z rejestracją, której też nie jestem pewien, bo motorower był wycofany z ruchu w 1990r. Jeśli wybuchnie, to będę niestety musiał przemyśleć kilka kwesti przez zimę, bo może mnie to spowolnić.
Tylko jedno zdjęcie, może wkrótce będzie szansa na więcej.
Pozdrawiam, Krzysiek.
Chcesz zobaczyć jak wygląda praca amatora bez budżetu, sprzętu oraz skilla? Odwiedź wątek remontowy mojej Kaczki
|
|
08-07-2019 00:28:41 |
|
2 użytkowników postawiło piwo BellaUrsa za ten post:2 użytkowników postawiło piwo BellaUrsa za ten post.
klodian2002 (07-08-2019), seler1500 (07-08-2019)
|
Wiadomości w tym wątku |
Jawa 50 typ 20 (1974) remont - BellaUrsa - 08-07-2019 00:28:41
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|