Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet gazela - r. 81
|
Autor |
Wiadomość |
Ferrieha
Nowy

Liczba postów: 11
Imię: Gosia
Pojazd: Inny
|
RE: Romet gazela - r. 81
(05-03-2018 00:08:33)stanley napisał(a): Rany ale się napracowałaś - szacun. Ja bym zostawił to mocowanie pompki w spokoju.
Jeżlei suport chrzęści to faktycznie trzeba go rozebrać i wymyć. Niewykluczone, że kulki juz bedą miały wżery, wiec raczej należy wymienić całe łożyska wianuszkowe na nowe i sprawdzić beżnie wewnątrz.
Tylne mocowanie ośki koła po prostu wyprostuj. Ja robiłem to kluczem francuskim i trochę siły trzeba przyłożyć, ale się da w rękach . Mozna też w imadle, albo od bidy mocnym i długim srubokrętem - odpowiednio podważając.
Jak go tak wypicujesz to na bank Ci ktoś go zwinie pod sklepem czy gdzie tam będziesz.
Ambitnie podeszałaś do tematu, normalnie jak do renowacji przedwojennego wanderera 
Wklej fotę jak skończysz.
Zapnę przez tylne koło, tak, żeby przeszkadzał bagażnik i błotnik - i powodzenia z rozkręcaniem życzę złodziejowi 
A serio - mam całkiem grube zabezpieczenie do roweru, nic super specjalnego, ale nie te najcieńsze linki do przecięcia w 3 sekundy. A jak to nie wystarczy to trudno, rowerów jest w domu więcej i każdy obecnie warty niewiele - płakać nie będę  no chyba, że się przywiążę...
Fakt, trochę pracy z tą dżizelą jest, a jeszcze masa przed nami. Jak skończę to na pewno strzelę fajną sesję :-))
|
|
05-03-2018 00:43:32 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet gazela - r. 81 - Ferrieha - 05-03-2018 00:43:32
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|