Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet gazela - r. 81
|
Autor |
Wiadomość |
Ferrieha
Nowy

Liczba postów: 11
Imię: Gosia
Pojazd: Inny
|
RE: Romet gazela - r. 81
Dzięki romet3kolory też ten spaw mnie zastanawia, on może nie być fabryczny. Poprzedni właściciel "mojej" gazeli był spawaczem i prawdopodobnie mógł sobie to i tamto zespawać w garażu. Pytanie czy zrobiłby to słabo - pewnie nie, raczej znał się na swoim fachu.
Jeden z uchwytów na pompkę jest urwany i niestety nie przyda się w montażu, dodatkowo rowerów robi się w domu kilka (obecnie 2 sprawne, rozebrana gazela, stary rometowski składak w stanie do remontu, na dniach dojdzie jeszcze jedna sprawna damka...) - planuję kupić sakwę pod siodełko i wyposażyć ją w multitoola, spray do dętek i małą składaną pompkę, tak, aby móc przekładać sakwę w rower, którym w danym dniu się poruszam - także uchwyty nie będą potrzebne.
Błotniki są w takim stanie (włącznie z wgnieceniami i przedarciem aluminium), że jeśli gazela się przyjmie, to również będą do wymiany - z tego co się orientowałam nie ma problemu z dokupeniem rometowskich błotników za 5-6 dyszek.
Co do śladów na obręczy - masz rację, powłoka została całkowicie wyżarta. W miejscach, gdzie była rdza, po spolerowaniu pojawia się metal. Ciekawe jest jednak to, że ten metal również da się spolerować do jaśniejszego koloru, ciemnieje z powrotem dopiero następnego dnia.
Panowie, jak odkręcacie wolnobiegi w tego typu rowerach? Mam klucz rowerowy pasujący wymiarami do nacięć, ale tak się zapiekło, że ani cola, ani wd40 nie chce tego ruszyć!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2018 23:22:39 przez Ferrieha.)
|
|
04-03-2018 22:41:22 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet gazela - r. 81 - Ferrieha - 04-03-2018 22:41:22
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|