Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet gazela - r. 81
|
Autor |
Wiadomość |
romet3kolory
Uczeń

Liczba postów: 230
Imię: romet3kolory
Pojazd: Inny
|
RE: Romet gazela - r. 81
(04-03-2018 21:15:48)Ferrieha napisał(a): Romet3kolory - bardzo Ci dziękuję, podglądałam Twojego bloga już wcześniej. Widzę, że meteora malowałeś sprayem - podpowiedz jaki kupiłeś? Samochodowy czy zwykły? I jak z trwałością powłoki?
Motip, podkład 500 ml, baza 400 ml, ja malowałem jeszcze bezbarwnym , ale tylko dlatego , że baza była metalizowana.
co do trwałości to niestety każda powłoka lakiernicza wymaga czasu do utwardzenia, im chłodniej tym więcej tego czasu potrzeba , a oba moje Meteory niemal prosto z taśmy pojechały w trasę i z tego powodu zdarzały się obcierki, ale przynajmniej nie nie ma problemu z ich podmalowaniem
Oryginalnie te rowery też przecież nie były malowane proszkowo.
Na Twoim miejscu sprawdziłbym trwałość tego spawu ze zdjęcia, bo nie wygląda to zbyt ciekawie , może spróbuj to "przeszlifować" kątówką , by sprawdzić, czy nie jest to jakiś poważniejszy problem z jakością spoiny?

a co do uchwytu na pompkę , po co je wycinać ? i tak nie będziesz przecież wkładać dłoni bez potrzeby a pompka zawsze się przyda!
Błotniki w Twojej Gazeli są aluminiowe , więc czeka cię ich "głeboka" polerka.
Jeżeli te ślady na obręczy to nie jest wtarta guma z okładzin hamulca , to raczej pewne , że powłoka niklowa została wytarta i rdzewieje po prostu goły metal
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2018 22:18:28 przez romet3kolory.)
|
|
04-03-2018 22:10:50 |
|
1 osoba postawiła piwo romet3kolory za ten post:1 osoba postawiła piwo romet3kolory za ten post.
rafi555 (03-04-2018)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet gazela - r. 81 - romet3kolory - 04-03-2018 22:10:50
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|