Romet Mińsk 400a
|
Autor |
Wiadomość |
bubzon
Nowy

Liczba postów: 20
Imię: Krzysiek
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Romet Mińsk 400a
(18-02-2018 09:14:50)kaziq napisał(a): oczywiście szprychy i nyple ocynkuj.
Nowe szprychy gotowe się nie nadadzą? Te obecne pordzewiałe, ciężko nyple odkręcić, w jednym kole 11 szprych zostało i rozgiąłem klucz...
Już inny zamówiłem.
(18-02-2018 13:51:42)Użytkownik usunięty napisał(a): Pasują od WSK 125, ale podobno są mniej wytrzymałe.
Zamówiłem właśnie takie, chyba się nie urwą. Obecnie tylko 2 są oryginalne, a drugie dwie z pręta gwintowanego chyba ucięte...
Ktoś u nas na forum robi szkiełkowanie?
Dzwoniłem dzisiaj do gościa jednego i za głowicę 40 zł, a za cylinder 70. Rzeczywiście tyle tego ścierniwa idzie, że takie ceny? Jeszcze do tego dwa bębny dołożę, to jak nic z 300 wyjdzie chyba. To nie za dużo?
Miałem namiar na gościa z forum wsk czarprl ma stronę na face, ogólnie nawet dzwoniłem do niego i wstępnie się ugadałem, a teraz milczy.
Może macie jakiś namiar na dobry zakład.
Ktoś robił cynkowanie baku? Ogólnie chodzi mi o zabezpieczenie go od wewnątrz, żeby ruda nie wyłaziła. Oczyściłem fosolem i wkrętami ostatnio i olejem zakonserwowałem, ale to jeszcze chyba nie jest to czego oczekuje.
Nie wiem jak długo pozostanie w znośnym stanie po takim czyszczeniu.
Ogólnie stan mińska jest taki, że wszystko zacząłem na raz robić i z niczym jeszcze do ładu nie doszedłem, ale do końca marca planuję go na koła postawić.
|
|
19-02-2018 18:38:44 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Mińsk 400a - bubzon - 19-02-2018 18:38:44
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|