Romet 100 - kolejny Robak
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,411
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Romet 100 - kolejny Robak
Dziękuję za dobre słowa, fajnie, że się podoba.
Już od jakiegoś czasu wiedziałem o tym zakładzie tapicerskim - specjalizują się w siedzeniach samochodowych i motocyklowych, obok jest firma reklamowa.
Jakoś do tej pory, nie było mi po drodze  nawet jak robiłem siedzenie do T-1.
Jednak gdy rozchorował się internetowy Marian  podjechałem.
Przyjęli mnie tam młodzi ludzie, z nieco innym podejściem. Najpierw pokazali mi rolkę dermy - specjalnej motocyklowej, nici i .... maszyny 
Gdy pokazałem siedzenie z mojej Pony, było na wzór, od razu wiedzieli o co chodzi. Nawet mieli identyczne rozprute, w częsciach wzornikowych.
Po wysłuchaniu moich pobożnych życzeń, padła propozycja z ich strony.
Miało być przeszycie zieloną dratwą i haft komputerowy ROMET, a dostałem "wlepę termiczną" 
Dokładnie co to za technika, nie wiem, ale z bliska wygląda to jak wprasowanka na koszulce, ale o strukturze dermy, delikatnie podgumowanej powierzchni.
Żadne brzegi nie podchodzą, nie zadzierają się i nie odstają. Ponoć jest to obecna technika napisów, reklam na tapicerce motocyklowej.
Faktycznie, kolor nie jest identyczny jak lakier Robaka, a to dlatego, ze ma właściwości odblaskowe i w świetle świetlówek i flesza wygląda nieco inaczej. Zobaczymy jak to będzie wyglądało na wiosnę - sesja zdjęciowa i obiecany filmik z ręki 
Co do ceny ... no tu już tak optymistycznie nie było. Miało być 165, ostatecznie stanęło na 150 (nie miałem drobnych) 
Może i dużo, ale .... Robaki też mają Świętego Mikołaja 
Co do bajeru, pomysłu  U mnie nie ma przypadku, wielokrotnie o tym pisałem 
Zanim ruszą prace ... najpierw jest plan i projekt, w tym i kolorystyczny.
Z góry wiem co chcę zrobić, czym i u kogo. Tak naprawdę już wtedy rusza cala moja machina remontowa 
Zresztą już jutro - przed świętami  pokaże kolejną, 2 niespodziankę 
Co obstawiacie????
Zapraszam już dziś.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2017 00:00:39 przez joozek.)
|
|
19-12-2017 23:56:22 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet 100 - kolejny Robak - joozek - 19-12-2017 23:56:22
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|