Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jak malować ogara?
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Jak malować ogara?
Powiem tak, malowałem Ogara w piwnicy, gdzie jak wiadomo w powietrzu pełno syfu pewnie lata. Malowałem oczywiście lakierem w sprayu. I jak wyszło? Jak na spray całkiem nieźle.
Wszystkiego można dokonać jeśli się chce i ma się choć trochę praktyki. Dlatego nie zniechęcajcie chłopaka. Moim zdaniem lepiej samemu zrobić to sprayem niż od razu oddawać do lakierowania. Wiadomo, że to drugie da lepszy efekt, ale to pierwsze przyniesie więcej korzyści. Własną satysfakcję, odrobinę praktyki i moim zdaniem przyjemności. Od czegoś trzeba zacząć, a najlepiej jest zaczynać od sprayu, pomalować to, czy tamto, aby wyćwiczyć jakieś umiejętności. Potem można przesiadać się na kompresor i robić to już fest porządnie, mając jakieś zaplecze doświadczenia.
Takie jest moje zdanie. Sam do teraz jak lakieruję to sprayem, nie koniecznie z wyboru, a raczej z braku dostępu do innych technik. I dodam na koniec jedno. Ważna jest też sama jakość lakieru, bo ten Ogar ze zdjęcia wyżej o ile wygląda nieźle, tak sam lakier jest marnej jakości. Znaczy wygląda i trzyma się nieźle, ale ma jedną sporą wadę. Benzyna go rozpuszcza niemal natychmiastowo. Dlatego polecam zaopatrzyć się w dobry lakier. Ja dobrze wspominam Motipowskie lakiery "Fly Color". Trochę drogie, ale warte swojej ceny.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
22-02-2017 01:47:42 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Quake96 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Quake96 za ten post.
pajak (02-22-2017), Thomix14 (02-22-2017)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jak malować ogara? - Quake96 - 22-02-2017 01:47:42
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|