| 

| 
					Simson S51 Enduro '85 "SuperSimo" - 60/4 Pablo
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| Pablo z Garażu   Pogromca korozji :D

Liczba postów: 166
 Imię: Paweł
 Pojazd: Inny

| 
			| Simson S51 Enduro '85 "SuperSimo" - 60/4 Pablo 

Czołgiem   
Równo tydzień temu stałem się właścicielem Simsona S51 Enduro z 1985r. Oryginalne Enduro, nie przerabiane. 
Dowiedziałem się o nim od kolegi z klasy. Oczywiście po przywiezeniu nie mogłem się powstrzymać, aby zajrzeć tu i tam. Zdjąłem głowicę i okazało się, że ma on cylinder 60/4 Almot   , niestety instalację 6V na platynce   . Ogólnie to: brak świateł, z ramy tu i ówdzie odlazła farba, skracane błotniki pójdą do wymiany i przede wszystkim ten stelaż pod siedzeniem    , ale poradzimy    Jednak widzę, że dużo części jest nowych, m.in. jakaś elektronika, stator z magnetem do zapłonu platynkowego i dwa statory Elektronik. Dostałem też trochę innych części. 
Aktualnie Simek trochę rozebrany, będzie malowany, a silnik jest w dobrym stanie   
BTW Mam kilka części na sprzedaż, m.in. kierownica Racing Force GoPro, dwa statory Elektronik, Amal 21T, Cylinder 50/2 CX, głowica S51 DDR i inne. W razie czego --> PW 
Fotki: 
Zaraz po przywiezieniu:

W lepszym świetle:

Aktualnie Simek też bez silnika:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2016 20:37:31 przez Pablo z Garażu.)
 |  |  
	| 17-12-2016 20:36:18 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| Wiadomości w tym wątku |  
| Simson S51 Enduro '85 "SuperSimo" - 60/4 Pablo -  Pablo z Garażu - 17-12-2016 20:36:18 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

| 

|