Nowe zdobycze, czyli nieśmiertelny Romet Pegaz i Romet Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Modzik79
Nowy

Liczba postów: 4
Imię: Miłosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Nowe zdobycze, czyli nieśmiertelny Romet Pegaz i Romet Ogar 200
Szkoda,że nie ma zainteresowania tematem,ale tak na dzien dzisiejszy wygląda Ogar:

Romet nie chciał jeździć,strasznie przerywał,raz iskra była raz nie i tak w kółko,po sprawdzeniu i wykreślaniu kolejno możliwych usterek,myśl padła na uszkodzony kondensator,zakupiłem nowy,wsadziłem i chodzi
Dzisiaj nakleiłem naklejki ROMET i dodały mu wiele uroku,pózniej się zabrałem za szlifowanie pokrywy od filtra powietrza,ale muszą ją jeszcze dopracować.A brat się zajął ulepszaniem wajchy od biegów,a bardziej jej działania
Zakupiłem w sklepie 2 przeguby kulowe które w 100% polepszają działanie wrzucania biegów,może super różnicy nie widać,ale nie trzeba się bać o wyginający drut czy coś w tym stylu,2 przeguby połączone nagwintowaną "śrubą" i chodzi miodzio  ,dla jednych może się wydawać to dziwny "patent",ale jeśli można coś zrobić co będzie lepiej działało i ułatwiało życie to czemu by nie
Ogara muszę poddać już jedynie lekką regulacją gaźnika i to tyle,dzisiaj zrobiłem już parę ładnych kilometrów w niestety nie zbyt sprzyjającą pogodę,ale wiadomo,że jazda testowa musi być  Jedynie będę musiał się zająć,amortyzatorami bo są strasznie twarde i wydech który jest nieszczelny,mam inny,ale niestety tez nie sprawny  Oczywiście ogar ma moc,prędkość 50km/h miałem,a czy więcej niestety nie wiem bo brakło drogi  ale w 2 osoby też spokojnie daje radę.
Ciag dalszy raczej po swietach. Jesli uda sie cos podziałac to dodam jakies zdjecia oczywiscie gdy bedzie czas bo wiadomo swieta i sa przygotowania.
Pozdrawiam
|
|
16-12-2016 18:56:52 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Nowe zdobycze, czyli nieśmiertelny Romet Pegaz i Romet Ogar 200 - Modzik79 - 16-12-2016 18:56:52
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|