Nowe zdobycze, czyli nieśmiertelny Romet Pegaz i Romet Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Modzik79
Nowy

Liczba postów: 4
Imię: Miłosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Nowa zdobycz,czyli :Romet Pegaz
Cały silnik rozkręciłem co do śrubki i postanowiłem wyczyścić to i zabrać się za przegląd,aby dokładnie zobaczyć co muszę kupić by go uruchomić.A więc cylinder był w nie nie najgorszy, stanie i spokojnie stwierdziłem,że jeszcze pochodzi.Wał jak nowy,wszystko oprócz łożysk,simeringów i magneta było w dobrym stanie.

Tłok kupiłem całkiem przypadkiem,ponieważ nie było pierścieni to sprzedający w sklepie postanowił mi zejść z ceny

Wszystkie części zakupione czyli można przejść do działania,przyznaje,że był to mój 1 silnik 017 który składałem.

Pomalutku,ale do przodu,wiadomo nie sztuka złożyć,sztuka to żeby dobrze złożyć
Niestety,nie miałem dużo zdjęć z remontu ponieważ musiałem zajmować się składaniem,ponieważ zależało mi na czasie  ale zakładam ten post aby być na bieżąco.
Silnik wsadziłem w ramę,wyczyściłem bak bo był zalany jakimś rozpuszczalnikiem,chyba przed zabezpieczeniem go lecz ktoś za pózno wpadł na pomyślał i rdza przejęła środek

A tak wygląda już w całości,po złożeniu,zalaniu paliwa i ustawieniu zapłonu odpalił,okazało się,że elektryka jest jak nowa i światła działają. Pozdrawiam i liczę na komentarze  Oczywiście w wolnej chwili będzie tu ogar 200
|
|
04-12-2016 23:51:41 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Nowa zdobycz,czyli :Romet Pegaz - Modzik79 - 04-12-2016 23:51:41
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|