Komar 2352W
|
Autor |
Wiadomość |
pietia1988
Nowy

Liczba postów: 20
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2352W
W czasie gdy komar nabiera nowych kolorów, pojechałem do kolesia, po brakujące części

Chlapacz miałem wporządku, ale ten z napisem PREDOM ROMET mi sie spodobał i podmienie. Podnóżek kupiłem bo ten jest prościutki a ten mój jak fale dunaju.
Fajnym rarytasem są opaski do mocowania linek do ramy, lusterko gozamet i dzwonek z pompką. Kupiłem też głowice z uchwytem do ramy bo moja nie miała uchwytu, osłone łańcucha, jedną sprężyne do amortyzatora tył bo miałem pękniętą i klamkę sprzęgła. Pieniądze śmieszne, jak ktoś coś potrzebuje to pisać bo koleś wszystko ma.
Tutaj są przygotowane części do chromowania, brakuje na nich pompki, zębatki tył i pręta hamulca i ramki od lampy. Galwanizer wycenił mi to na 650zł
Zgodził się też na tłumik - 100zł i Szprychy - 1zł/ szt
A te klamoty idą do szkiełkowania. To mi wycenił na 140zł i zawioze jak będę miał rozpołowiony silnik.
A tutaj efekty mojej wczorajszej pracy. Bałem się o felgi, bo koszt chromowania to ok 250zł za sztuke a nowe słyszałem, że mają jakis inny rozmiar i mogą nie pasować. Przeczytałem gdzieś o sposobie na rdze. Użyłem tu stary olej silnikowy z silnika komara wymieszany z popiołem z kominka i troche cifa. Efekt niesamowity - wyglądają jak nowe. Fakt, że nie było dużych wżerów, ale nie spodziewałem się takiego efektu. No i amortyzator przed i po zabawie papierem wodnym. Wymaga jeszcze dopieszczenia, ale już oko cieszy
|
|
23-10-2016 11:18:46 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 2352W - pietia1988 - 23-10-2016 11:18:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|