Problem z rejestracją
|
Autor |
Wiadomość |
Rafku
Drucidruci tu

Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Problem z rejestracją
(01-02-2016 23:33:37)Semmao napisał(a): Wyjdziesz z gimnazjum, zrobisz studia i zaczniesz życie to sobie odpuścisz.
Niestety już wyszedłem
(01-02-2016 23:33:37)Semmao napisał(a): Takie, że bez PESEL i nr dokumentu umowa jest nie ważna, ale przecież przepisy ustawowe, to pewnie pierd w twoim rozumku, co!? I fakt, data jest ważna, ale co tu do tego jak chcesz go wkręcić w fałszywe dane?
To nie wiem, dlaczego w wydziale komunikacji powiedziano mi, że najważniejsza jest data, reszta jest mało istotna...
I w jakie fałszywe dane? Tego zgłoszenia do rejestru to ja nie widziałem, ale nie zdziwiłbym się, gdyby na nim był pesel dziadka tam widniejącego, więc jakie to fałszywe? Samą umowę formułujesz tak, żeby nie było potrzeby pisania czegoś takiego, jak numer dokumentu... Zresztą po co ja to pisze, skoro PRACOWNIK WYDZIAŁU KOMUNKACJI JASNO powiedział mi, że najważniejsza jest data?
(01-02-2016 23:33:37)Semmao napisał(a): Czytanie ze zrozumieniem?! Kazałeś mu spisać umowę na niezarejestrowany pojazd i lecieć wykupić OC, co tu do zrozumienia? aaaaaaaaa czekaj! Może nie wiesz, że pojazdów nie widniejących w rejestrze się nie ubezpiecza?! A jak już to zrobisz, to umowę wcale nie tak łatwo wypowiedzieć, a składka przepada...
Sam sobie zaprzeczasz.
(01-02-2016 23:33:37)Semmao napisał(a): Rzeczoznawca Piotr Kawałek nie powiedział Ci prawdy. Zapewne miał nadzieję, że zrobisz u niego NIEPOTRZEBNĄ opinię, oraz białą kartę, którą ZA DARMO, można wykonać SAMEMU. Koszt rejestracji wynosi 170zł + niewielkie koszta wpisu do rejestru + koszta ksero karty. 800zł to musiałobyć jakieś ksero z nasa chyba. Trzeba zasięgnąć opinii pana Piotra.
Nie no, przecież lepiej było od razu pisać na mnie pajac.
(01-02-2016 23:33:37)Semmao napisał(a): Ty myślisz naprawdę, że policja łyka takie bajki gimbazy? Są przepisy wg których pracują. Wiesz co to paserka?
Co ty tak o tej gimbazie? Jakiś uraz pozostał czy co??
(01-02-2016 23:33:37)Semmao napisał(a): Buhahahahaha! Rośmieszasz mnie do łez walcząc do końca. NIKT W WYDZIALE NIE ZARYZYKUJE SWOJEJ PRACY ŻEBY GOŚĆ Z GIMNAZJUM
Na twoją niekorzyść - niestety są tacy ludzie.
Ja tam już skończyłem, teraz będę jedynie czytał te twoje prawne prawnicze posty.
Jedynie zasugerowałem koledze, że istnieje możliwość, szansa że papiery, z którymi ten romet wyjechał z Bydgoszczy, mogą dalej być hmm 'aktualne'.
Dobranoc
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
|
|
02-02-2016 01:22:21 |
|