Problem z rejestracją
|
Autor |
Wiadomość |
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Problem z rejestracją
Nawet nie czytaj postów takich pajacy jak Rafku, którzy w wieku 14 lat znają świat....
(01-02-2016 20:02:50)Rafku napisał(a): Nie wiem, czy do końca to zrozumiałem, ale potrzebna jest umowa z tym nieżyjącym dziadkiem, tak?
Nie.
(01-02-2016 20:02:50)Rafku napisał(a): i na twoim miejscu zrobiłbym tak:
Poszukałbym jakiegoś ziomka spod sklepu, krótko mówiąc menela
Spisałbym umowę kupna sprzedaży za życia tego dziadka z tym menelem, a potem ten menel sprzedałby ogarka dla ciebie. I jeżeli taki układ by wypalił, to pamiętaj, że musisz gonić z umową zawartą między tobą, a menelem i raz dwa opłacić OC (nie do końca wiem, czy do tego zgłoszenia do rejestru jest OC w ogóle potrzebne?)
Gówno prawda, bo na umowie nie miałbyś żadnych istotnych danych 'dziadka', urząd od razu by podważył. Po drugie największe gówno w jakie byś wplątał autora - OC na niezarejestrowny pojazd! Sam se odwalaj takie akcje!
(01-02-2016 20:02:50)Rafku napisał(a): I nie pierd mi znawcy prawa z czystym kontem, że to nielegalne itp itp. Kolego wiesz ile kosztuje taka rejestracja na zabytek? Podejrzewam, że przekroczy WARTOŚĆ ZŁOMA KTÓREGO KUPIŁEŚ!!!
W dupie byłeś i gówno wiesz! Rejestracja na zabytek to koszt taki sam jak normalna rejestracja, tylko z papierami trzeba biegać. Gratuluję podstawowej wiedzy specjalisto!
(01-02-2016 20:02:50)Rafku napisał(a): Więc na logikę, pomyśl... Skoro masz jakiś papier, to dla czego nie zaryzykować? Nie wyjdzie? Trudno,
Nie trudno, tylko urząd zgłasza sprawę policji.
(01-02-2016 20:02:50)Rafku napisał(a): rejestracja na zabytek to moim zdaniem ostateczność.
Rejestracja na zabytek to jedyna droga, bo na Twoim posranym pomyśle nic by nie ugrał, bo prawnie pojazd nie figuruje w rejestrze, jako zarejestrowany, a od tego się wychodzi. Nigdy się nie dowie, bo prawnie nie jest właścicielem pojazdu!
Przy rejestracji na zabytek nie ma dochodzenia własności, wystarczy oświadczenie i umowa, którą już ma...
(01-02-2016 19:33:31)hurkis napisał(a): To jakie dokumenty pocienieniem mieć i do kogo się zgłosić i jak to w ogóle wygląda ta rejestracja na zabytek?
Umowę między tobą, a gościem, który Ci motorower sprzedał. Najlepiej z datą wsteczną (ok 3 lat). Reszta to remont i dokumentacja - poradnik jest na forum jak zarejestrować na zabytek samemu, jak przygotować białą kartę pojazdu i jak znaleźć odpowiedniego lokacji konserwatora zabytków.
Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami
kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami" 
jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2016 22:19:02 przez Semmao.)
|
|
01-02-2016 22:13:44 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Problem z rejestracją - Semmao - 01-02-2016 22:13:44
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|