Polo M-760 - Kolejny Robak
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,411
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Polo M-760 - Kolejny Robak
Patryku, jaki masz lepszy pomysł na naklejki i które?
Gdzie, jakie i za ile kupujesz "nowe" Stomile?
Co do cynkowania całego Robaka - tak, poprzednią cenę mogłem zaakceptować, gdyż oprócz ocynku miałem wyczyszczone idealnie wszystkie części - odpadało piaskowanie, bo robił to chemicznie. Teraz kwota jest niemal 2 krotna
Nie wszystkie oryginalne części opłaca się odnawiać np szprych, czy elementów gumowych - manetki i osłony lag, kedry, linki etc.
Koszt odnowienia obręczy do Komara przekracza 200 zł - z chromowaniem.
Niestety, taka jest dzisiejsza rzeczywistość. Chętnych na taką robotę jest teraz b wielu, więc ceny idą w górę
Jeśli chodzi o plastikowe lampy, tylko ta w Motorynce jest matowa - bo ja pomalowałem razem ze schowkiem i zaślepką licznika
W pozostałych Robakach są oryginalne. Fakt, może i nie są w połysku, ale jest to wynik nie do końca dopracowanej przeze mnie metody ich odnawiania oraz tego, że ten plastik jest jakiś dziwny, jakby nakładany warstwowo/powierzchniowo - nie stanowi jednolitego odlewu. Mam nawet jedną, która pod spodem była z bezbarwnego plastiku  Podczas polerowania - taką stosuję metodę - w pewnym momencie przegrzewa się i od razy łuszczy, plastik  a to, aby usunąć, to już mistrzostwo świata. Sporo poświęciłem czasu by w dość umiejętny sposób usuwać zadrapania, przetarcia i aby cała lampa wyglądała w miarę na oryginalną. Sam dobór właściwej ściernicy, pasty to nie wszystko, ważne są również obroty polerki - różne 
Pozostałe elementy plastikowe odnawiam w taki sposób, a gumowe, tak jak pisałem w poście wyżej.
O moich tabliczkach pisałem wielokrotnie - w imię dobra sprawy, czytaj chorego interpretowania go, przez diagnostę i panią w WK - zakładam je sam. Dodatkowo dzięki nim wyprostowałem wiele "braków" w moich niektórych Robakach
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
17-01-2016 04:38:38 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Polo M-760 - Kolejny Robak - joozek - 17-01-2016 04:38:38
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|