Polo M-760 - Kolejny Robak
|
Autor |
Wiadomość |
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 742
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: Polo M-760 - Kolejny Robak
1. Naklejki zostawiasz te, czy będziesz dorabiał według oryginału?
2. Możesz napisać, w jaki dokładnie sposób odnawiasz opony? Dlaczego kupujesz używane a nie nowe, oryginalne?
3. Dlaczego już nie cynkujesz całych motorowerów, tylko ich baki?
Ogólnie, to bardzo podoba mi się to co robisz, bo osób które restaurują pojazdy na tym forum, można zliczyć na palcach jednej ręki. Jednak do paru kwestii muszę się przyczepić:
1. Nie podobają mi się te wszystkie dodatki które stosujesz.
2. Przesadna ilość chromowanych elementów.
3. Stosownie zamienników danych części, gdy dostępne są jeszcze nowe oryginały.
4. Nie zajmowanie się silnikami.
Miej na uwadze to, że kiedyś prawdopodobnie będziesz chciał wyprzedać kolekcję. Jeśli motorower nie będzie w oryginalnym stanie, to jego wartość w oczach kolekcjonera znacznie spadnie. Także fajnie byłoby trzymać się oryginału - zwłaszcza przy ich renowacji, bo nie wiele brakuje do ideału.
Fajniej byłoby też moim zdaniem, gdybyś robił bardziej szczegółowe relacje z postępu prac.
Miło jest też, poczytać w jaki sposób doprowadzasz dany element do widocznego stanu. Rób to częściej bo taka wiedza się przyda.
Jestem też pod wrażeniem Twojej wiedzy na temat danych motorowerów. Często widzę, że podajesz szczegółowe informacje, których młodsi użytkownicy tego forum nie znają. Czy to wynika z lat obcowania z tymi motorowerami, czy może dopiero teraz wgłębiasz się bardziej w temat?
|
|
15-01-2016 14:49:25 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Polo M-760 - Kolejny Robak - Szatek - 15-01-2016 14:49:25
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|