Ocena wątku:
- 3 głosów - 3.67 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Chart - ostatnie starcie, czyli iskra jest, paliwo jest, reakcji zero.
|
Autor |
Wiadomość |
Merionex
Nowy

Liczba postów: 34
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart - ostatnie starcie, czyli iskra jest, paliwo jest, reakcji zero.
No to lecimy z nowymi informacjami.
Nie chciał palić, ledwo co pyrkał, sprawdziłem świece i iskra leciała gdzieś tam z wnętrza  No to cóż, dałem inną, przerwa 0,6mm i lecimy.
Odpalił od strzała. Rozgrzałem go odrobinkę, jedynie na tyle, by zdjąć ssanie - z doświadczenia wiem, że by jeszcze nie pojechał na wyższych obrotach, ale to norma.
Zatkałem cały wlot powietrza - zgasł. Zatkałem 3/4 - obroty się obniżyły, cykał ładnie i miarowo, ale po dodaniu gazu się mulił, zalewał. Po odetkaniu połowy wlotu i więcej wszystko było tak samo. Wlot powietrza w tym gaźniku jest duży, więc sądzę, że od połowy już mógł działać normalnie. Tyle, że wolne obroty miał wysokie. Obniżyłem je na śrubie regulacyjnej. No i spoko.
Jazda próbna - jechał, było spoko, ale na większym gazie tracił moc.
Poluzowałem górną śrubkę regulacyjną ( przypominam, że gaźnik to 14MC i wkręciłem ją na początku do końca ). Poszedłem po aparat, zrobiłem dla Was nagranie ( troszkę stabilizacja szwankuje ), na którym widać co nieco ( był lekko ciepły, dałem mu troszkę po garze, ale od tego nie umrze  ). Na wolnych obrotach i gazie troszkę gorzej mu idzie, za to lepiej się nim jedzie.
Gładź cylindra w normie. Co dalej?
https://youtu.be/jspbZ3zxz2A
PS Przy końcu nagrania słychać jeden strzał, bodajże poszło to w wydech. Zapłon od kupna był nieruszany, więc raczej go wykluczam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2015 17:17:48 przez Merionex.)
|
|
25-11-2015 17:16:10 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart - ostatnie starcie, czyli iskra jest, paliwo jest, reakcji zero. - Merionex - 25-11-2015 17:16:10
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|