Moja CZ 175 typ 487
|
Autor |
Wiadomość |
Pinio
Złomowy łowca pierwszej kategorii

Liczba postów: 593
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Kadet
|
Moja CZ 175 typ 487
A więc... Wczoraj stałem się posiadaczem cezety. Znaleziona na OLX.
Rocznik 1986, pełen oryginał, wersja eksportowa (biegi jak w np. w wuesce a nie jak w ogarze). Stan całkiem dobry, nie ma za dużo obić lakieru, chromy naprawdę piękne. Trochę gorzej z silnikiem. Coś w nim tak szumi jak nieprzestrojone radio z unitry, ale za to jest bardzo mocny, przyspieszenie ogromne  . Po przywiezieniu coś przerywał i mulił, ale po wyczyszczeniu gaźnika od wewnątrz zaczął jeździć jak powinien. Przesiadka z WSK 125 na CZ była jak przesiadka ze sztywniaka na ogara. Zawieszenia to ma mięciuśkie, pięknie pracują, no i kontrolki luzu, długich świateł, ładowania; automatyczne wyłączanie sprzęgła przy zmianie biegów, ogólnie jakość wykonania dużo wyższa. Jednak silnik nie jest w niej tak elastyczny jak w wsk. Do kupienia jest jeden migacz, bo złamany (jakoś nie pamiętam żeby przy oględzinach taki był, więc to pewnie moja wina  ) i przerywacz kierunkowskazów. W najbliższym czasie będę jeszcze próbował odpalić moją CZ typ 477 z 1972 to zobaczę którą lepiej sie jeździ 
Tymczasem łapcie zdjęcie, zapomniałem zrobić jak było jasno więc na razie takie z garażu
|
|
23-09-2015 22:48:23 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Moja CZ 175 typ 487 - Pinio - 23-09-2015 22:48:23
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|