Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet 50-T-1 Silnik odpala ale nie pracuje prawidłowo.
|
Autor |
Wiadomość |
bede
Nowy

Liczba postów: 14
Imię: Albert
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Romet 50-T-1 Silnik odpala ale nie pracuje prawidłowo.
Postanowiłem, że rozłożę silnik, wyczyszczę i wymienię wszystkie uszczelki. Nie jestem mechanikiem i nigdy tego nie robiłem, ale wydaje mi się, że konstrukcja nie jest zbyt bardzo skomplikowana tak, abym miał problem z poskładaniem wszystkiego do kupy.
W poniedziałek jadę kupić nowy gaźnik i uszczelki. Muszę wszystko kupić od razu, bo mój Romet stoi ok. 50 km od sklepu w którym mają wszystkie części.
Zamierzam kupić uszczelkę pod cylinder i głowicę, podkładkę miedzy cylinder i gaźnik, 3 duże uszczelki od obudowy i pokryw, 2 simmeringi na wal korbowy (bo chyba lepiej po każdorazowym ich wyjmowaniu zakładać nowe) i simmering na wał główny. Jak będą to kupie 3 zawleczki do sprzęgła. Podkładki zabezpieczające pewnie będzie można wykorzystać ponownie, więc to chyba cała lista zakupów.
Będę Wam bardzo wdzięczny, jak napiszecie mi czy jeszcze coś powinienem kupić i co powinienem wiedzieć zanim zabiorę się za silnik.
|
|
11-07-2015 13:12:18 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet 50-T-1 Silnik odpala ale nie pracuje prawidłowo. - bede - 11-07-2015 13:12:18
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|