Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jubilat - przerzutka w piaście.
|
Autor |
Wiadomość |
MiG2202
Jak Nowy

Liczba postów: 51
Imię: Michał
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Jubilat - przerzutka w piaście.
Cytat:Napisane przez wnusiu94 - Dzisiaj 20:24:36
Ja w ogóle zawsze byłem nad odejściem od oryginału i zbudowania czegoś samemu, tak po prostu "dla siebie", tak jak Tobie jest wygodnie. Produkcja seryjna tych rowerów wymuszała (i nadal wymusza) klepanie ich "od szablonu", a więc każdego egzemplarza wedle określonej specyfikacji i czasami z użyciem części niskiej jakości. Jednemu standard będzie odpowiadał, drugi chciałby przerzutki, trzeci inną kierownicę, a czwarty zbuduje kompletnie nowy rower ze wszystkimi możliwymi bajerami na bazie ramy od Wigier "bo mu się wygodnie jeździ na małym składaku" i wszystko. Smile
Wnusiu94 ja to nazywam indywidualizacją produktu pod danego użytkownika
Też mam takiego małego torpedowego składaczka, ale no niestety mieszkam w górach i muszę wybierać jechać porównywalnie do górala, i pchać rower pod każdą górkę (co chwile), lub przystosować Pelikana do terenu po jakim się porusza. Mam 4 podbiegi, więc daje radę w górkach, oryginalne przełożenie 1/1 i 2 nadbiegi, więc nie mam na co narzekać  Brakuje tylko amortyzowanego zawieszenia do jazdy po wertepach. (ale w głowie już mam wszystko opracowane, tylko myślę jaki rower przerobić).
|
|
06-04-2015 00:36:34 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jubilat - przerzutka w piaście. - MiG2202 - 06-04-2015 00:36:34
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|