Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jubilat - przerzutka w piaście.
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Jubilat - przerzutka w piaście.
Ja w ogóle zawsze byłem nad odejściem od oryginału i zbudowania czegoś samemu, tak po prostu "dla siebie", tak jak Tobie jest wygodnie. Produkcja seryjna tych rowerów wymuszała (i nadal wymusza) klepanie ich "od szablonu", a więc każdego egzemplarza wedle określonej specyfikacji i czasami z użyciem części niskiej jakości. Jednemu standard będzie odpowiadał, drugi chciałby przerzutki, trzeci inną kierownicę, a czwarty zbuduje kompletnie nowy rower ze wszystkimi możliwymi bajerami na bazie ramy od Wigier "bo mu się wygodnie jeździ na małym składaku" i wszystko. 
Sprzedaj ten złom? Piszą to przeważnie osoby jeżdżące żałosnymi góralami z marketu. To dopiero jest "złom". Góral nie ma racji bytu w mieście i nikt mi nie powie że jest inaczej. Bierzesz starego składaka, przerabiasz go na przełożenie 46/16 (sprawdzone na sobie od wielu, wielu miesięcy) i masz doskonały dupowóz którym przejedziesz wszędzie, podjedziesz pod każdą kładkę czy estakadę, czasami i nawet kogoś wyprzedzisz (co i tak nie ma sensu, bo zaraz spotkacie się na światłach), a w dodatku zostawiasz go pod sklepem bez obaw że Ci go ktoś ukradnie.
Na pewno dasz sobie radę z przeróbką Jubilata, a jak nie - śmiało pytaj o wszystko na forum. Razem coś wymyślimy.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2015 22:30:45 przez wnusiu94.)
|
|
05-04-2015 22:24:36 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jubilat - przerzutka w piaście. - wnusiu94 - 05-04-2015 22:24:36
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|