Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kowalewo Zenit '93
|
Autor |
Wiadomość |
MikeKilo
Nowy

Liczba postów: 24
Imię: Maciek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Kowalewo Zenit '93
No dobra, dziś pół dnia w ogródku przy rowerach spędziłem, ale efekty są. Zenit niemal osiągnął stan docelowy, za trochę jeszcze wymienię opony.
Podczas dłubania w ostatnich dniach wymieniłem na nową linkę tylnego hamulca, która się zerwała przy klamce i poprawiłem ustawienie korb (była lewa jakoś źle założona, że nie było między korbami kąta 180 stopni). Dziś przyjrzałem się też przerzutce i dzięki wam za rady, znalazłem te śrubki i H o pół obrotu podkręciłem, jednak przyczyna była w manetce, która po pierwsze była tak przymocowana, że nie można było jej odgiąć na max do góry (poprawione), a do tego trochę jej do ideału brakuje, bo blaszka ogranicznika podczas zmiany biegów się przekręca nieco w górę lub dół uniemożliwiając włączanie skrajnych biegów. Receptą na to jest poprawne ustawienie i trzymanie podczas zmiany biegów tego plastikowego motylka. Jednak 5 biegów sprawnie chodzi i jest przydatne, załączam foto manetki:
Poza tym trochę sobie rower doposażyłem. Dostał nowe piankowe rączki na kierownice (oryginalne plastikowe były okropnie niewygodne), lusterko wsteczne (z epoki, wyprodukowane w Radomiu) oraz pierwszą część rozwiązania tematu oświetlenia - kumpel mi dał bardzo prosty uchwyt na kierownicę na latarkę diodową, po zamocowaniu w nim latarki Ultrafire SH98 na diodzie Cree XM-L (jakieś 600-700 lumenów) efekt jest powalający i startu nie mają chyba nawet silnikowe jednoślady. Tak to wygląda w dzień:
Tak jak już wspominałem w przypadku tego roweru nie bedę się bawił w jakiś szczególny pietyzm z wyposazeniem, więc na pewno pojawi się współczesne. Myślę nad jakimś koszykiem na bagażnik jeszcze. A na koniec 3 zdjęcia poglądowe całego roweru:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2015 19:50:23 przez MikeKilo.)
|
|
22-03-2015 19:36:18 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Kowalewo Zenit '93 - MikeKilo - 22-03-2015 19:36:18
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|