Romet 50 T1 by Kerek "Pomarańcza"
|
Autor |
Wiadomość |
McKerek
Nowy

Liczba postów: 20
Imię: Kacper
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Romet 50 T1 by Kerek "Pomarańcza"
Witam , mam na imię Kacper mam 14 lat , jestem z woj. Wielkopolskiego i chciałbym przedstawić wam projekt mojego Rometa 50 T1  Przedstawiam jego historię :
Romek został zakupiony w 1981 przez niespełna 20 letnią osobę ( pana Andrzeja , pierwszego właściciela) w Polmozbycie , jeździł nim okazyjnie tylko wtedy gdy było trzeba) - Następnie przydarzyło się coś przykrego  Romet miał wypadek , przy wyjeździe z lasu pan A nie zdążył wyhamować Rometem i wleciał w Żuka. Po tym incydencie Romet stał ok. 20 lat w szopie. , podczas porządków w ok. 2008 roku został wystawiony pod rynnę gdzie zamiast spływać na niego benzyna , spływała na niego woda. W między czasie w 2012 roku zjawił się mój wuja który odkupił Romka za flaszkę. Po przeczyszczeniu gaźnika , zbiornika odpalił od pierwszego - silnik oczywiście 019. Z racji tego ,że wuja jeździł nim tylko okazyjnie w niedziele został pozostawiony na kolejne dwa lata. W 2014 zjawiłem się ja , przejeździłem na nim całe wakacje mimo krzywego zawieszenia , krzywych felg i innych usterek ,które nadarzyły się z biegiem czasu. We Wrześniu 2014 postanowiłem ,że wyremontuje go od A do Z. Z rzeczy które już zrobiłem to :
- wypiaskowana rama i pomalowana proszkowo ralem 2009.
- Masa nowych części ( począwszy od zębatek na nowych gumach , tulejach , ośkach ,łożyskach i wiele innych)
- Nowe śruby nierdzewne i inne o których teraz nie pamiętam 
Rozpisałem więc myślę ,że wątek będzie jeszcze ciekawszy 
Zapraszam do obejrzenia zdjęć i komentowania
CAŁA GALERIA :
Zdjęcia
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2015 00:02:11 przez McKerek.)
|
|
22-03-2015 00:00:30 |
|
1 osoba postawiła piwo McKerek za ten post:1 osoba postawiła piwo McKerek za ten post.
KubaBDG (03-22-2015)
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet 50 T1 by Kerek "Pomarańcza" - McKerek - 22-03-2015 00:00:30
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|