Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Problem z gaźnikiem - cieknie z połączenia z kroćcem
|
Autor |
Wiadomość |
Jerchacz
Nowy

Liczba postów: 13
Imię: Jan
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Problem z gaźnikiem - cieknie z połączenia z kroćcem
Hej
Wiem że temat regulacji gaźnika był wałkowany z 1000 razy, ale nie mogę sobie poradzić z moim, do tego jest trochę inny niż reszta. Problem dotyczy Ogara 200.
Po otwarciu kranika gaźnik cieknie mi tylko z otworu który jest tuż przy połączeniu między gaźnikiem a króćcem (zaznaczony czerwoną strzałką na obrazku). Nic nie wycieka z pokrywy komory pływakowej, z pod pompki, nigdzie, tylko ta dziura... (nie wiem jak nazywa się ten element). Cieknie zanim zacznę pompować czy robić cokolwiek, otwieram kranik, czekam chwile i zaczyna z niego ciec...
Żeby nie było że tylko płaczę a sam nic nie zrobiłem to wymieniłem już pływak, blaszkę i zaworek z pokrywy komory pływakowej, uszczelniłem wszystko i dalej cieknie... Rozumiał bym gdyby to był mały wyciek, ale to jest praktycznie kropla co 2 sek...
Jedyne pomysły to wymiana igły gaźnika, brakuje mi uszczelki zaworu iglicowego kpl., ale nie wiem czy to by robiło aż taką różnice?
Tylko błagam, bez odpowiedzi "podegnij blaszkę", bo to na bank nie o to chodzi, gdyby był zbyt wysoki poziom paliwa w komorze pływakowej ciekło by z samej komory, a nie tam gdzie mi cieknie...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2015 20:28:06 przez Jerchacz.)
|
|
06-03-2015 20:23:20 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Problem z gaźnikiem - cieknie z połączenia z kroćcem - Jerchacz - 06-03-2015 20:23:20
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|