Projekt motorynki m2+S38 B
|
Autor |
Wiadomość |
hvil
Technik

Liczba postów: 755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Projekt motorynki m2+S38 B
Zanabyłem drogą kupna motorynkę prawie kompletną... Cena dość uczciwa do stanu bo 150zł. Motorynka ta posiada silnik s38, takie jajo komarkowe bez pedałów z biegami w rączce. Niestety silnik to są jego resztki, pęknięty karter, barak wałka zdawczego w silniku. Niedługo zaprezentuję zdjęcia.
Lista rzeczy jakich jej brak:
-linki
-manetki
-klamki
-przednia opona
-sprawny silnik
-jakiś element łączący podporę tyłu siedzenia z siedziskiem bo jest ok 1 cm szpara, jak się siada, siedzenie do tyłu się za bardzo odchyla.
-mocowanie tylnej lampy
-schowek pod tylnym błotnikiem
Motorynka to projekt z nudów, na pewno nie będzie oryginałem. Dzisiaj już namierzyłem sprawny jeżdżący s38.
A teraz kilka pytań:
1. Czy do zestawu s38 B + Pony M2, mogę użyć tego schematu instalacji, do jego położenia:

2. Czy na razie da się ten silnik na krótko zrobić by palił bez stacyjki i całej instalacji? Jeśli tak ma ktoś taki schemat?
3. W takiej konfiguracji, kupować linkę gazu i sprzęgła od komara czy od Pony?? Klamki ze mianą biegów też muszę zakupić czyli pewnie będzie komarkowa?
Z góry dzięki za pomoc. Motocykl schowany u kolegi przed żoną, bo przy posiadaniu 3 motocykli i 3 samochodów, mam embargo na kolejny sprzęt.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2015 13:29:53 przez hvil.)
|
|
11-02-2015 13:29:20 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Projekt motorynki m2+S38 B - hvil - 11-02-2015 13:29:20
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|