joozek
senior
Liczba postów: 2,411
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Komar 3
Podesłałem link do mojego przypadku. Pomimo rocznika 1984 (stary dowód i umowy K/S) diagnosta zapisał w pozycji; inne; "na podstawie nr vin i tabliczki znamionowej, ustalono rok produkcji 1974". Moja tabliczka to obecna replika, zresztą nie właściwa, to mój i diagnosty "fortel". Obydwaj wiedzieliśmy, że to ja ją nabiłem. Nr ramy zgadzały się, tylko ta jedna cyferka "8" różniła się w dowodzie. Żadnej kasy nie płaciłem dodatkowo, diagnosta sam mi podpowiedział, że może tak w protokole zapisać. Tak samo jak i model 2350, dopuszczalne naciski itp (to co jest teraz wymagane w nowych DR). Podpowiadam Ci taką drogę, a nie przebijanie nr jak to niektórzy robią. Jak nie masz znajomego diagnosty, to poszukaj takiego  mi się udało. Zresztą z Kadetem, też miałem podobną sytuację, w dowodzie było 1983 jako rok produkcji i data pierwszej rej, a na ramie dwie pierwsze cyfry to 81. No to co ... nie przebijałem ramy (oryginał), a zamówiłem replikę tabliczki Romet-a i nabiłem; model 780 i rok 1981. Potem tak samo jak z Komarem ... diagnosta, pisemko ..."na podstawie tabliczki i nr vin .... itd. Wyprostowałem, dało się  tyle, że mój Kadet ma teraz wspomnianą tabliczkę.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
22-12-2014 01:35:00 |
|
1 osoba postawiła piwo joozek za ten post:1 osoba postawiła piwo joozek za ten post.
mjurzak (12-25-2014)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 3 - joozek - 22-12-2014 01:35:00
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|