Chart bezpośrednie napełnienie i wiele innych usprawnień
|
Autor |
Wiadomość |
hohowski
Nowy

Liczba postów: 1
Imię: Jacek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Chart bezpośrednie napełnienie i wiele innych usprawnień
wałek.PDF (Rozmiar: 119.26 KB / Pobrań: 51)
Nie wiem czy udało mi się ale chciałem załączyć do tej odpowiedzi dokument PDF w którym możecie obejrzeć projekt w 3d wałka wybieraka, jaki mam zamiar zrobić na frezarce 3d
No i udało się!!!
Dla dopełnienia informacji wałkiem można obracać więc można go obejrzeć z każdej strony. Nie ma na nim pokazanych gwintów na końcówkach bo w tym rysunku jest ważne dla maszyny jednie kształt rowków i bieżna na której one są.
Zapomniałem jeszcze dodać, że ostatnio przeanalizowałem książkę Bella odnośnie wykonań wydechu i chciałem powiedzieć, że program Exchaustor 2t czy jakiś tam, liczy dokładnie takie same tłumiki jak te które wychodzą ze wzorów. Różnice jakie są to obliczenia strojenia wydechu - nie zgodziło mi się strojenie wyliczone z wzoru z wyliczeniem z programu oraz wartości współczynników, które decydują o tym samym co w wyliczeniach Bella ale trzeba ich wartości lekko pozmieniać w stosunku do wartości Bella aby dostać identyczny tłumik. Artykuł Bella jest o tyle fajny, że podaje jakie wartości tych współczynników trzeba przyjmować dla danych pojemności aby rezultaty były najlepsze i to jedyna wartość jaka moim zdaniem płynie z jego zapisków.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2014 12:32:41 przez hohowski.)
|
|
23-11-2014 12:04:47 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Chart bezpośrednie napełnienie i wiele innych usprawnień - hohowski - 23-11-2014 12:04:47
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|