Czy to prawda że ogar 200 jest bardziej awaryjny niż 205
|
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Czy to prawda że ogar 200 jest bardziej awaryjny niż 205
Jako, że posiadałem kiedyś Ogara 200 to może coś powiem na ten temat (tak wiem zjedziecie mnie zaraz  )
Otóż kupiony został z myślą remontu i tak się stało. Przed remontem nie chciał palić. Jedynie z pycha zaskakiwał i po 2min jazdy jak zrobił się ciepły to gasł i nie było prawa odpalić.
Po remoncie wszystko fajnie odpalił ale po krótkich jazdach motor sam gasł i nie dało rady go odpalić ze startera. Bawienie się gaźnikiem nie pomogło i zapłonem także. Sprzedałem jego (później załowałem..)
Wiadomo ten zapłon i gaźnik musi być ustawione co do setnych mm bo inaczej ten motorower nie będzie chodził
Co do polskiego silnika. Prosty w budowie do regulacji tak samo. Problemów większych z nim nie było. Czasem padł kondensator, przestawił się zapłon lub malutkie awarie które dało radę w parę min naprawić.
Jeśli jesteś zielony w mechanice to odpuść sobie silnik jawy.
Ja nie jestem za tym ani za tym. Bo każdy ma swoje wady i zalety.
I sprawdza się tutaj jedna z reguł "Jak dbasz tak masz" Jeśli nie będziesz żałował kasy na części i na czas serwisował to oba te silniki będą bezawaryjne.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
29-06-2014 12:24:18 |
|
1 osoba postawiła piwo Bartek za ten post:1 osoba postawiła piwo Bartek za ten post.
Simon (06-29-2014)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Czy to prawda że ogar 200 jest bardziej awaryjny niż 205 - Bartek - 29-06-2014 12:24:18
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|