Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Uniwersal Wigry -
|
Autor |
Wiadomość |
MikeKilo
Nowy

Liczba postów: 24
Imię: Maciek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Uniwersal Wigry -
(26-04-2014 21:28:36)Wigrus napisał(a): Prześliczny!
Szkoda tylko zgubionych lub zniszczonych detali,
ale myślę, że powinno Ci się udać je znaleźć.
Numer ramy (jeśli w ogóle jest) z rocznikiem znajdziesz na zawiasie
lub pod suportem.
Narzędzia w Wigry były takie jak w każdym Romecie.
Bagażniki w Universalach były identyczne jak w Wigry.
Wigruś Cię bez problemu udźwignie.
To na tyle.
P.s. Od kiedy Wigry jest zabytkiem?
Dzięki Wam za miłe słowa
Rower rozpatruję bardziej w kategorii zabytku do odpicowania i okazjonalnych przejażdżek dla przyjemności, gdyż porównując z bardzo podobnym egzemplarzem może mieć blisko 40 lat  No niestety przez ten czas parę detali ucierpiało (lampki, osłona łańcucha) lub poginęło (bagażnik, odblaski z pedałów), ale to co najważniejsze zachowało się w sumie nieźle.
Co do rocznika i numeru-dół ramy jak i okolice zawiasu oglądałem i nic. Głupie pytanie - co to jest support? Będzie takich pytań więcej, bo rozmawiacie z człowiekiem, który z paru względów ponad 10 lat praktycznie nie jeździł na rowerach. A numeru rozumiem, że może nie być wcale?
Co do moich pytań: kluczy mam kilka wzorów, stąd pytałem, jakie dokładnie dodawali. A na Allegro pod hasłami typu "bagażnik wigry" nic nie ma, stąd czy ma to być typowy uniwersalny na rozmiar kół 20 cali? Coś takiego? http://allegro.pl/tolin-bagaznik-20-sreb...99885.html
No i jeszcze jedno - Universal to wiem, że zbiorcza nazwa eksportowych (w Polsce to pewnie wówczas były za kupę siana z Pewexach, co?), a mój model to jest Wigry 3?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2014 22:10:12 przez MikeKilo.)
|
|
26-04-2014 22:05:36 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Uniwersal Wigry - - MikeKilo - 26-04-2014 22:05:36
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|